4 tips voor als je een langeafstandsrelatie hebt
Afbeelding van aliceabc0 via Pixabay

Als je iemand leert kennen op wie je verliefd wordt, dan kan het zijn dat jullie niet bij elkaar in de buurt wonen. Zeker als je diegene ontmoet na contact via een dating app of -website. Als jullie ver van elkaar wonen en elkaar dus niet vaak kunt zien, dan is het belangrijk om het contact toch goed op gang te houden. Anders verwatert je relatie snel en dat wil je natuurlijk voorkomen. Met deze 4 tips wordt jullie langeafstandsrelatie een succes.

1. Zorg dat jullie elkaar zo vaak mogelijk zien

Zeker in het begin is het belangrijk dat jullie elkaar ondanks de afstand vaak kunnen zien. Dat kan door elkaar op te zoeken, halverwege jullie woonplaatsen af te spreken, of door contact via bijvoorbeeld Skype of Facetime. In het begin hebben jullie elkaar als het goed is veel te vertellen en dat is belangrijk om elkaar goed te leren kennen.

2. Seks op afstand

Seks op afstand kan lastig zijn. Je kunt bijvoorbeeld videobellen met elkaar en een sextoy gebruiken waarmee je de ander laat meegenieten. Sextoys zijn er in alle soorten en maten, zowel voor mannen als vrouwen. Vrouwen kunnen een vaginapomp of een vibrator gebruiken, mannen een masturbator of een cockring. Het is bij deze manier van seks hebben op afstand wel belangrijk dat je je fantasie gebruikt. Er zijn overigens ook seksspeeltjes die je op afstand kunt bedienen door middel van een app.

3. Maak plannen voor de toekomst

Jullie hoeven echt niet binnen een maand te gaan samenwonen, maar het is wel belangrijk dat jullie bespreken hoe jullie de toekomst zien. Willen jullie eeuwig blijven LAT’en of komt er een moment dat samenwonen aan de orde is? En waar gaan jullie dan wonen? Het werk van beiden is daarbij vaak een breekpunt. Wie van beiden kan elders makkelijk een baan vinden en doet dus de concessie van verhuizen. Hoe is jullie huisvesting? Als er een huis verkocht moet worden dan heeft dat meer voeten in de aarde dan wanneer je alleen maar de huur hoeft op te zeggen.

4. Een relatie met iemand in het buitenland

Als je grote liefde in het buitenland woont dan heeft het meer voeten in de aarde om te gaan samenwonen. Een liefde die buiten de EU woont, mag zich niet zomaar in Nederland vestigen. De procedure bij de IND neemt vaak jaren in beslag. Ook moet je in zo’n geval kunnen aantonen dat je in staat bent om je partner financieel te onderhouden, zodat hij of zij geen beroep hoeft te doen op een uitkering voor levensonderhoud. Tot het moment dat er een verblijfsvergunning is mag je partner maximaal 90 dagen aaneengesloten per jaar in Nederland verblijven op een toeristenvisum.