Woensdag in première bij De Balie: Winnie
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Woensdag in première bij De Balie: Winnie

Aankomende woensdag, 14 juni 2017, gaat bij de Balie in Amsterdam de documentaire ‘Winnie’, gevoerd in de Engelse taal, in première.

Het verhaal

Het verhaal van Winnie Madikizela-Mandela is onlosmakelijk verbonden met het lot van Zuid Afrika en is ongelofelijk bepalend geweest voor het lot van haar man, en wereldberoemd icoon, Nelson Mandela. Terwijl haar man 27 jaar in de gevangenis zat, en paradoxaal genoeg veilig was en gevrijwaard van alle conflicten, stortte Winnie Mandela zich in een leven vol strijd en geweld.

Winnie

De film vertelt voor het eerst het meeslepende verhaal van Winnie’s radicale leven, waarbij alle beschuldigingen en aanklachten die haar in een kwaad daglicht stelden, vanuit de context van de tijd herzien worden. De documentaire presenteert een alternatief portret van Winnie Mandela; interviews met Madizikela-Mandela zelf, haar dochter en andere hoofdrolspelers brengen een nieuwe kijk op haar strijd tegen apartheid.

Première

Winnie ging in première op het Sundance Film Festival in 2017, waar regisseur Pascale Lamche de prijs voor beste regisseur won. In een verklaring droeg zij de gewonnen prijs op aan diegene die weten dat de geschiedenis níet wordt geschreven door grote mannen.

Meer info

Meer informatie vind je op de site van de Balie.

vrijetijdamsterdam.nl

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting