Theater in Amsterdam: Voorstelling SENANG bij Theater Bellevue
Theater Bellevue vanaf de buitenzijde. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Theater in Amsterdam: Voorstelling SENANG bij Theater Bellevue

In het Theater Bellevue is vanaf dinsdag 15 januari tot en met zondag 3 februari de voorstelling SENANG te zien.

‘SENANG is muziektheater over afkomst, tradities en botsingen. Een persoonlijke zoektocht naar identiteit, die iedereen kent die opgroeit in twee culturen. Hoe bepalend is je afkomst voor wie je bent, of wie je wordt? Hoe senang voelen Nieuwe Nederlanders zich vandaag de dag?

Korte metten met een Indische geschiedenis

In SENANG maken Nynke Heeg en Klemens Patijn korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. In deze muzikale voorstelling zwijgt generatie drie niet langer maar vraagt, poert en confronteert. In een krachtige en kwetsbare regie van regisseur Jos van Kan die vaker de verschillen tussen Azië en het westen op scherp wist te zetten.

Het verhaal van hun Indische ouders en grootouders

In SENANG spelen Nynke Heeg en Klemens Patijn met het verhaal van hun Indische ouders en grootouders. Een groep, niet allochtoon niet autochtoon, met een flink vermogen om stilzwijgend op te gaan in de Nederlandse samenleving. Nynke en Klemens zijn op het toneel alles behalve geruisloos. Met rake klappen op de Kendangdrums en zoete pianoklanken troeft het duo elkaar af. Ze geven adem aan een verzwegen schreeuw. Om de pijn van de oudere generaties niet zomaar te laten verdwijnen. Om grip te krijgen op hun gemixte roots’, aldus de bedenkers van het theaterstuk in Theater Bellevue.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Volg ook ons blog met theater in Amsterdam