Light as Feathers van Rosanne Pel te zien op Picl

Light as Feathers van Rosanne Pel te zien op Picl

De film Light as Feathers, geselecteerd voor het Toronto International Film Festival (TIFF), is vanaf donderdag 4 oktober 2018 exclusief te zien op Picl. Twintig Nederlandse filmtheaters bieden deze lovend ontvangen debuutfilm van regisseur Rosanne Pel on demand aan via Picl. Het is voor het eerst dat een Nederlandse film op deze manier landelijk wordt uitgebracht op het online platform van de filmtheaters. Picl en de theaters willen hiermee voor een betere zichtbaarheid en beschikbaarheid van Nederlandse arthousefilms zorgen.

Light as Feathers gaat in Nederland in première op 29 september op het Nederlands Film Festival, waar de film is geselecteerd voor het Forum van de Regisseurs.

Over Light as Feathers

De vijftienjarige Eryk woont met zijn moeder, oma en overgrootmoeder in een klein dorpje in Polen. Zijn vader is er lang geleden vandoor gegaan en speelt geen rol in zijn leven. Eryk heeft een te intieme relatie met zijn manipulatieve moeder en is verliefd op zijn buurmeisje van dertien, Klaudia. Maar hij kent het verschil niet tussen misbruik en liefde.

Via Picl bieden twintig Nederlandse filmtheaters hun nieuwste films aan

Via Picl bieden twintig Nederlandse filmtheaters hun nieuwste films ook direct on demand aan. Het aanbod van kwaliteitsfilms op Picl loopt dus parallel met de programmering in de filmzalen.

Op Picl vind je een selectie aan prachtige films die gezien moet worden. Maar de tijd ontbreekt vaak om op een specifiek moment de deur uit te gaan. Voordat je het weet wordt die film niet meer vertoond en draaien er weer andere films die je moet zien. Picl biedt daarvoor uitkomst.
picl.nl

“Impressive debut … daring, risky, almost provocative” cineuropa.org

Credits:

Regie: Rosanne Pel
Scenario: Rosanne Pel
Producent(en): Floor Onrust | Family Affair Films

Light as Feathers is vanaf 4 oktober o.a. te zien in:

Amsterdam – EYE
Amsterdam – Het Ketelhuis
Amsterdam – Rialto
Amsterdam – De Balie

vrijetijdamsterdam.nl