Kristallen Film voor Thunderdome never dies
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Prachtig nieuws voor Thunderdome. Al meer dan 10.000 bezoekers hebben Thunderdome never dies, de documentaire over het iconische Thunderdome-feest, in de bioscoop gezien. Dat heugelijke feit zorgt ervoor dat de film de Kristallen Film-status heeft gewonnen. Ted Alkemade en Vera Holland, Producten Rogier Jaarsma en Edvart van het Hout, regisseurs Ted Alkemade, cameraman Bob Alkemade en Vera Holland hebben de prijs in ontvangst genomen. De award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Thunderdome is daarmee de derde partij die in 2019 de Kristallen Film Award ontvangt.

De documentaire toont het verhaal over het verleden, de comeback en de toekomst van Thunderdome. In de film komen verhalen naar voren van ID&T prominenten Duncan Stutterheim, Irfan van Ewijk, Sander Groet van Mysteryland en dj’s zoals Gizmo, The Prophet, DJ Dano en Da Mounth of Madness en Gizmo. Je krijgt hierdoor een exclusieve blik in de wereld van Thunderdome.

Thunderdome never dies

De film neemt je ook nog eens mee naar het diepe verleden van de gabbers doormiddel van toffe beelden die zijn gemaakt tijdens vette party’s in het verleden. ‘Lukt het Thunderdome om zichzelf opnieuw uit te vinden met een nieuwe generatie ravers’, is een vraag die centraal staat. Thunderdome never dies is een trip down memory lane en kijkt uit naar de toekomst met de pioniers van toen en de nieuwe gezichten van nu.

Producenten documentaire

De film is geproduceerd door Deep Thought Productions en 2CFILM. Just Film Distribution verzorgt de filmdistributie van Thunderdome never dies, die momenteel in 37 bioscopen draait. Sinds enkele dagen is ook de soundtrack van Thunderdome Never Dies beschikbaar via Spotify. Deze soundtrack is samengesteld door DJ Promo. In totaliteit zijn er twintig van de meest legendarische nummers terug te vinden op het album, resulterend in bijna anderhalf uur hardcore.

Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Het Amsterdamse Winterparadijs heeft de grootste ijsbaan van Europa

Gerelateerd artikel: Thunderdome geeft een middelvinger aan de zwartverkoop