Film in het Park in VondelCS groot succes
Foto: Melanie Lemahieu

Film in het Park in VondelCS groot succes

27 augustus, Amsterdam – Het terras van VondelCS in Amsterdam zat gisteravond boordevol met verwachtingsvolle gasten met koptelefoon op. De zomerhitte werkte mee en het publiek ook: de aftrap van de ‘Week van het Nieuwe Talent’, geprogrammeerd door VERS, was een feit. En wat voor aftrap; Film in het Park verkocht op dag één meteen uit.

Film in het Park in VondelCS groot succes
Foto: Melanie Lemahieu

Nieuw Nederlands talent

Ruim 150 gasten gingen bij VondelCS volledig op in de maar liefst vier films van nieuw Nederlands talent. De koptelefoon die gasten kregen bij aankomst zorgde voor een unieke filmervaring in het Amsterdamse Vondelpark.

De Week van het Nieuwe Talent duurt tot en met vrijdag 30 augustus, met films als ‘Tom Adelaar’ (Gonzalo Fernandez & Ashar Medina, 2018), O Amor é Único (Marina Meijer, 2018), ‘Devil’s Pie’ (Carine Bijlsma, 2019 en de voorpremière van ‘Zevenentwintig’ (Ira Hoefsmid, 2019). Voor enkele voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar.

Film in het Park in VondelCS groot succes
Foto: Melanie Lemahieu

Stijlvol begin

Geheel in stijl begon ‘de Week van het Nieuwe Talent’ met de korte film ‘Hitte’, door Thessa Meijer. Hierna volgde in tien minuten ‘NOBU’, een debuutfilm van Sarah Blok, over oud-wereldkampioen karate en Japanse immigrant Nobuaki Konno.

Lees ook: Leuke dingen doen in Amsterdam

Populaire feelgoodfilm

De hoofdfilm van de avond was de populaire feelgoodfilm ‘De Libi’ van Shady El-Hamus, die momenteel ook in alle grote bioscopen draait. Er werd afgesloten met de korte film ‘L’été et tout le reste’, over jongeren op Corsica die het eiland willen verlaten, door maker Sven Bresser.

Noa Johannes, filmrecensent en journalist, presenteerde de avond en ging in gesprek met verschillende makers en producenten.

Vondel College

Woensdag 11 september 2019 kun je voor een luttele 5 euro, en dat is ínclusief een drankje, bijgepraat worden over alles rondom PODCAST!

Er wordt onder andere ingegaan op wat een podcast nou precies is, behalve een audio-opname van een gesprek? Wat kun je er mee? Hoe maak je een podcast spannend genoeg om je publiek vast te houden en hoe bereik je dat publiek überhaupt?

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Aan de Surinaamse grachten

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam