Skin Deep, een verdiepende talkshow over zwart en wit

Skin Deep, een verdiepende talkshow over zwart en wit
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Skin Deep, een verdiepende talkshow over zwart en wit

Op woensdag 18 oktober 2017 organiseert de Rode Hoed in samenwerking met de Gemeente Amsterdam de eerste editie ‘rolmodellen & (on)zichtbaarheid’ van de serie Skin Deep. De serie is onderdeel van de tweede editie van de Black Achievement Month.

Skin Deep

Gesprekken over huidskleur zijn vaak explosief, emotioneel of worden vermeden. Tijdens Skin Deep wordt onderzocht hoe dit beter kan en is er volop ruimte voor twijfel, frustratie en humor. Eerlijke representatie in de media heeft effect op het beeld dat we hebben van onszelf en elkaar, vindt de organisatie van Skin Deep. Tijdens deze avond onderzoeken ze hoe die representatie precies werkt.

Hosts tijdens deze avond zijn Andrew Makkinga en Stephanie Afrifa. Zij praten met Noraly Beyer, Charl Landvreugd, Jiska Engelbert, Aldith Hunkar en Simone Kukenheim. Zij zijn denkers en doeners uit de journalistiek, wetenschap, politiek, werken bij radio en/of tv, en analyseren het gebrek aan vertegenwoordiging en verschillende verhalen.

Na iedere editie van Skin Deep zal het Parool verslag uitbrengen. Tevens is de serie live te volgen op SALTO Amsterdam.

Over de Rode Hoed

De Rode Hoed is een onafhankelijk cultureel debatcentrum, waarin ook nog wekelijks kerkdiensten worden gehouden. Het pand zit aan de Keizersgracht in hartje Amsterdam. De Rode Hoed organiseert hoofdzakelijk debatten, lezingen, symposia, literaire- en muzikale programma’s voor een breed publiek en verhuurt ter financiering van de eigen programmering zalen voor zowel congressen, zakelijke evenementen zoals bijvoorbeeld veilingen en feestelijke bijeenkomsten.

Meer informatie

Voor meer informatie klik je hier.

vrijetijdamsterdam.nl

Neem ook eens een kijkje in onze dagagenda van vandaag.