Leve Amsterdam bij de Balie

Leve Amsterdam bij de Balie
Woensdagavond is het weer tijd voor debat bij de Balie. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Leve Amsterdam bij de Balie

Na twee afleveringen Leve Amsterdam van redacteur Tim Wagemakers, en presentatoren Saskia Sassen en Evgeny Morozov, presenteert De Balie woensdagavond, in het Engels, het laatste deel van het drieluik van Leve Amsterdam. Woensdagavond is George Ferguson, een man van de praktijk, te gast bij De Balie.

Klimaatverandering, terrorisme en sociale spanningen

“You cannot produce a good city without breaking the rules”, is zijn motto en hij reist de hele wereld over om steden te vertellen hoe ze weerbaarder kunnen worden in tijden van klimaatverandering, terrorisme en sociale spanningen. En woensdagavond richt hij voor het eerst zijn blik op Amsterdam.

Over Leve Amsterdam

Bij de landelijke verkiezingen stond er veel op het spel, maar voor wie invloed wil hebben op zijn eigen buurt, wijk en straat zijn de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 een cruciaal moment. Hoe moet Amsterdam er over 10 jaar uitzien? De stad is drukker dan ooit, de woningmarkt kookt droog en tegelijkertijd laat onderzoek zien dat tegenstellingen in de stad tussen arm en rijk, wit en zwart en hoog- en laagopgeleid nog volop aanwezig zijn. Daarom vraagt De Balie in de reeks ‘Leve Amsterdam’ inspirerende buitenlandse denkers het debat in Amsterdam open te breken met hun visie en expertise. Leve Amsterdam bestaat uit een drieluik, met in het najaar visies van buitenlandse sprekers, vervolgens gesprekken met lijsttrekkers en daarna het grote lijsttrekkersdebat.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Hoop te beleven in de maand mei bij De Balie