‘MDMA is zo Nederlands als hagelslag’

‘MDMA is zo Nederlands als hagelslag’

HappyChaos gaat op vrijdag 15 juni tijdens het event ‘Als het kwartje valt‘ bij LAB111 in gesprek met belangstellenden en verschillende experts over de drugscultuur en -criminaliteit.

“Dit voorjaar kopten kranten dat Nederland begint te lijken op een narcostaat á la Mexico. Op festivals, in de club en op de after; op heel veel momenten kom je in aanraking met drugs. Maar achter de zomeraanbiedingen van je lokale dealer blijkt een wereld van criminaliteit schuil te gaan. De pillen en poeders in het Amsterdamse uitgaansleven houden liquidaties in Amsterdam-Oost en corruptie in Brabant in stand”, aldus de organisatie van de debatavond.

Wie draagt de verantwoordelijkheid? Ligt de oplossing bij harder beleid, of moet de gebruiker zich verantwoordelijk voelen? Dat zijn onder andere de vragen die de revue zullen passeren. Daarna wordt er gefeest in het café van LAB111.

Zo organiseerde happyChaos enkele dagen na de dood van Theo van Gogh een avond

HappyChaos organiseert al bijna twintig jaar evenementen voor een jong en breed publiek. Ze proberen zaken die ze belangrijk vinden op een originele manier uit te lichten in de hedendaagse informatiechaos. Om je aan het denken te zetten, of juist onverwachte vragen te beantwoorden waar je al lang een antwoord op zocht. Het is dan ook een combinatie van actuele onderwerpen, scherpe debatten, verrassende sprekers, kunst en muziek die happyChaos bekendheid heeft gegeven. Zo organiseerde happyChaos enkele dagen na de dood van Theo van Gogh een avond. Ook werden abstractere thema’s als overvloed, gezag en vervreemding niet geschuwd op evenementen met honderden bezoekers.

Vergader mee over onderwerpen 

Ben jij maatschappelijk betrokken? En wil jij naast je studie jezelf ook op andere manieren blijven ontwikkelen? HappyChaos organiseert al bijna twintig jaar maatschappelijk debat en biedt iedereen die mee wil doen de kans om verschillende kwaliteiten te ontwikkelen. Vergader mee over onderwerpen, zet nieuwe projecten op, ontwikkel organisatietalenten en/of leer openbaar spreken. Ervaring is absoluut geen must, enthousiasme wel!

“Wij komen wekelijks bijeen om de actualiteit te bespreken. Daarnaast organiseren wij drie evenementen per jaar waarin een thema zowel inhoudelijk als creatief (via dans, theater, spoken word, etc.) wordt uitgeplozen”, aldus HappyChaos.

Ze vergaderen elke woensdag om 19.00 in de Stadsschouwburg Amsterdam. Kijk op www.happychaos.nl om een indruk te krijgen van wie ze daadwerkelijk zijn en wat ze allemaal doen.

vrijetijdamsterdam.nl