EROTISCHE VERHALEN IN DE NIEUWE LIEFDE
De Nieuwe Liefde. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

EROTISCHE VERHALEN IN DE NIEUWE LIEFDE

“We praten te weinig over seks maar de komende twee maanden kom je bij ons volop aan je trekken”, dat is de tekst van de Nieuwe Liefde. Daar organiseren ze zoals ze zelf zeggen een prachtige avond van online literair magazine De Optimist waarin Emma Stomp, Basje Boer, Tijdelijke Toon en andere nieuwe talenten het woord bij de daad voegen en hun kijk op voyeurisme met ons delen.

Voyeurisme

Voyeurisme is het heimelijk en doorgaans met seksuele lustgevoelens kijken naar een of meer mensen die geheel of gedeeltelijk naakt zijn en al dan niet seksuele handelingen verrichten. In het algemeen is een voyeur iemand die een vrouw of een minnend liefdespaar bespiedt.

Het begrip voyeurisme wordt ook in niet-seksuele zin gebruikt voor de nieuwsgierigheid naar privézaken van vreemden. Uit het grote succes van een televisieprogramma als Big Brother blijkt dat die nieuwsgierigheid wijdverbreid is.

Het heimelijk filmen of fotograferen van meisjes en vrouwen onder de rok wordt upskirt genoemd en is een vorm van voyeurisme. Dit geldt eveneens voor downblouse, het heimelijk bespieden en vastleggen van de borsten van de vrouw door vanuit de juiste invalshoek in de bovenkleding van de vrouw te kijken.

Ellen Deckwitz en Sjoerd van Leeuwen

De avond in de Nieuwe Liefde wordt gepresenteerd door Ellen Deckwitz, geïllustreerd door Sjoerd van Leeuwen. Mensen die de smaak te pakken hebben zijn een maand later welkom bij de finale van de erotische verhalenwedstrijd Het Rode Oor. Deze wedstrijd is onderdeel van het project Yes, please!, waarin een ode wordt gebracht aan erotiek en erotische fantasieën.

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam