Discussie in De Nieuwe Liefde over grenzen verzet Israël-Palestina

Discussie in De Nieuwe Liefde over grenzen verzet Israël-Palestina

Dinsdagavond 31 oktober gaan ze in De Nieuwe Liefde de grenzen van verzet tegen Israëls beleid ten aanzien van de Palestijnen verkennen.

Hoe mag je je verzetten tegen Israëls beleid ten aanzien van de Palestijnen? Is niet-gewapend verzet voor de Palestijnen de beste optie, of is het voor de Palestijnen ook legitiem om een aanslag te plegen op Israëlische soldaten die zich in Palestijns gebied bevinden? Mag je, als je in Nederland of een ander democratisch land woont, zonder te vrezen voor je veiligheid en toekomst betogen dat zo’n aanslag geoorloofd is? Deze vragen worden in De Nieuwe Liefde onder andere uiteenlopend beantwoord.

Tijdens de avond zijn er vier sprekers. Marcel Brus, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, Dina Zbeidy, een Palestijnse antropologe, die momenteel een promotieonderzoek doet een aan de Universiteit van Amsterdam. Brigitte Herremans, werkzaam bij de Belgische NGO Broederlijk Delen en auteur van het boek Israël en Palestina. Dyab Abou Jahjah opiniemaker, auteur en activist.

Zij gaan spreken over diverse dilemma’s die er spelen omtrent de kwestie tussen Israël en de Palestina. Het gesprek zal onder leiding staan van Hassnae Bouazza.

vrijetijdamsterdam.nl