Changemakers Debat 2019 in De Nieuwe Kerk

Changemakers Debat 2019 in De Nieuwe Kerk

Changemakers Debat 2019 in De Nieuwe Kerk

Vrijdagmiddag vindt in De Nieuwe Kerk in Amsterdam het Changemakers Debat 2019 plaats. Het gesprek start om 16:00 uur ‘s middags en duurt tot 18:00 uur ‘s avonds. Het ‘Changemakers Debat 2019’ vindt plaats aan de vooravond van de verkiezingen voor het Europese Parlement.

Centraal staan de klimaatissues en mogelijke oplossingen. Personen die meedoen aan het gesprek zijn Robert Claasen, Executive Director Chemelot, Maarten Labots, voorzitter Jonge Klimaatbeweging, Herman Russchenberg, directeur TU Delft Climate Institute, Anna Schoemakers, directeur Greenpeace Nederland, en Eric Vennix, Managing Partner Energy & Resources Industry Deloitte.

Ontwikkelingen klimaatdiscussie

De ontwikkelingen in de klimaatdiscussie volgen elkaar in hoog tempo op. Energietransitie, klimaattafels, CO2-reductie, lastenverdeling onder burgers en bedrijven, ze zijn alom aanwezig in de media en de politiek. De sprekers gaan vanuit hun rol als changemaker in op vragen als: Welke oplossingen voor klimaatproblemen zijn er zoal, wat zijn de mogelijkheden en wie draagt welke last?

Duurzame ontwikkelingsdoelen

De Changemakers Debatten zijn een vervolg op de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs) die in 2015 door 193 landen met een handtekening werden bezegeld en die gezamenlijk de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling vormen. Dit keer sluiten ze zich aan bij SDGs gerelateerd aan energietransitie, waarmee ze tegelijk een goed welvaartsniveau willen garanderen voor zoveel mogelijk mensen, voor de huidige en de toekomstige generaties.

Het debat wordt geleid door Diederick Croese, CEO van SingularityU Benelux, en is voor het publiek toegankelijk. Toegang Debat + tentoonstelling: € 12,50 (volwassenen). Museumkaart en BGL VIP-Kaart: gratis. Het debat is toegankelijk met een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling, hier online verkrijgbaar, maar ook aan de kassa.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Songfestival 2019: Sjoerd en Frits voorspellen