Holland Festival programma maandag 18 juni 2018
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Holland Festival programma 18 juni 2018

Beste Amsterdammers, hierbij het programma van het Holland Festival op maandag 18 juni 2018.

JR, FC Bergman

Centrale Markthal / Food Center Amsterdam

Hij is gehaaid, verstoken van enig moreel besef en bestormde medio jaren zeventig op meedogenloze wijze de New Yorkse beurs. Hij heet JR Vansandt en is amper elf jaar oud. De Amerikaanse schrijver William Gaddis voerde hem op in zijn experimentele roman JR (1975). Het Belgische acteurscollectief FC Bergman neemt deze satire op het superkapitalisme als uitgangspunt voor zijn nieuwe, grootse locatie voorstelling.

theater

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/jr/

The Way You Sound Tonight, Arno Schuitemaker

Stadsschouwburg Amsterdam

Meeslepend, magisch, intens – het werk van choreograaf Arno Schuitemaker laat geen toeschouwer onberoerd. Zijn voorstellingen zijn magische belevenissen. In zijn nieuwste werk creëert hij een ‘akoestische balzaal’: in een oneindige stroom beweging en geluid nemen vijf dansers het publiek mee in een dynamisch spel tussen afstand en nabijheid, ruimte en energie.

dans

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/the-way-you-sound-tonight/

End Credits

Steve McQueen

De Britse filmmaker en beeldend kunstenaar Steve McQueen (bekend van de films 12 Years a Slave, Shame en Hunger) presenteert voor het eerst in Nederland de nieuwste versie van End Credits. Deze museale video-installatie gaat over de Afro-Amerikaanse Paul Robeson (1898-1976), een gevierd zanger en acteur die een invloedrijk burgerrechtenactivist en communist werd en een uitgesproken tegenstander van sociale ongelijkheid.

Loods 6

beeldende kunst / film

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/end-credits/

Lunchconcert Resta di Darmi, Imogen Eve, Siamak Anvari

Beleef een installatie over geheimhouding in tijden van hyperconnectiviteit. De Australische performance designer Imogen Eve en de Iraanse componist Siamak Anvari mixen madrigalen van de Italiaanse componist Carlo Gesualdo met bekentenissen die het publiek ter plekke kan doen.

Rijksmuseum Amsterdam, passage

context

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/lunchconcert-resta-di-darmi/

Longplayer, Jem Finer

Longplayer is een cyclische compositie voor klankschalen die duizend jaar duurt. Het stuk begon te spelen om middernacht op 31 december 1999 en zal, als alles goed gaat, de laatste seconde van het jaar 2999 weer terug zijn bij het beginpunt. Het werk, bedacht en gecomponeerd door Jem Finer, is als elektronische geluidsinstallatie te horen op luisterplekken in Londen en San Francisco en via een livestream en app. Vanaf dit Holland Festival is Longplayer ook te ervaren in het torenkamertje van het Lloyd Hotel, met een prachtig 360-gradenuitzicht over Amsterdam.

Lloyd Hotel

muziek

Link naar het evenement: https://www.hollandfestival.nl/nl/programma/2018/longplayer/

vrijetijdamsterdam.nl