Het dodelijke poeder en de autonomie over onze dood

DNL Denktank: het dodelijke poeder en de autonomie over onze dood
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Het dodelijke poeder en de autonomie over onze dood

Bij de Nieuwe Liefde wordt maandag 23 oktober 2017 tijdens een aflevering van DNL Denktank gesproken over de dilemma’s met betrekking tot euthanasie. Opiniemakers praten onder andere over het dodelijke poeder en de autonomie van de dood. Het dilemma dat vooral centraal staat: ‘Is het dodelijke poeder de laatste horde voor volledige autonomie over leven en dood?’

Poeder van Drion

Het dodelijke poeder, ook wel het ‘poeder van Drion’ genoemd, voorziet klaarblijkelijk in een enorme behoefte. De rol van artsen is door dit middel uitgewerkt: je kunt het tijdstip van je eigen dood kiezen buiten euthanasie-artsen om.

Nieuwe editie Denktank

Tijdens een nieuwe editie van DNL denktank onderzoekt journalist Myrthe Hilkens samen met expert Ton Vink (schrijver en filosoof) en DNL Denktank panelleden Bert Keizer (filosoof en verpleeghuisarts in ruste) en Joshua Livestro (politieke activist, publicist en oprichter van het online magazine Jalta.nl) of met dit middel de laatste horde voor volledige autonomie over leven en dood is genomen?

Dillema’s

Dillema’s die bij de nieuwste editie van Denktank centraal staan zijn onder andere: ‘Is het een goede zaak dat artsen en psychiaters buiten spel staan? Of zal het middel leiden tot meer ongewenste zelfdodingen en een polarisatie van het debat hierover?’.

DNL Denktank

DNL Denktank is een maandelijks terugkerend programma in de Nieuwe Liefde. Tijdens de denktank wordt iedere keer een actueel thema besproken door journaliste en ex Tweede Kamerlid Myrthe Hilkens, Zij debatteert erover met leden van een vaste denktank die bestaat uit interessante denkers en opiniemakers waarvan er telkens, afhankelijk van het onderwerp, twee of drie worden uitgenodigd.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Lees ook ons laatste artikel over de Paradiso Noord.