UB40, Ali Campbell, Astro and Mickey Virtue in Ziggo Dome

UB40, Ali Campbell, Astro and Mickey Virtue in Ziggo Dome

Op woensdag 10 april 2019 geeft de Britse reggae- en popgroep UB40 featuring Ali Campbell, Astro and Mickey Virtue, een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag 10.00 uur via Ticketmaster.

UB40 keert volgend jaar opnieuw terug naar Nederland. De tour staat in het teken van hun 40 jarig jubileum. De band werd in 1978 opgericht en de naam verwijst naar het ‘Unemployment Benefit Form 40’, het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een werkloosheidsuitkering te krijgen. Na het eerste album ‘Signing Off’ uit 1980, konden de bandleden zich permanent uitschrijven bij de plaatselijke UWV. UB40 speelt dan jaarlijks in honderden uitverkochte concertzalen en domineert met hun vele hits de internationale hitlijsten.

De originele bandleden brachten in de eerste 30 jaar achttien studio- en vier live albums uit. Ze verkochten wereldwijd meer dan zeventig miljoen platen en ontvingen vier keer een Grammy-nominatie voor beste Reggae-album. Ruim vijftig van hun singles behaalden de internationale hitlijsten waarvan maar liefst tweeëndertig keer de Nederlandse top-40 en vijf keer de eerste plaats.

In 2008 verlaat leadzanger Ali Campbell de groep en gaat solo verder. In 2013 herenigt Ali Campbell zich weer met de inmiddels twee andere ex-leden van UB40, Astro en Mickey Virtue. Het drietal tourt opnieuw de hele wereld rond en speelt de vele UB40 hits in uitverkochte zalen. Hun energieke optredens zijn nog steeds ‘a trip down memory lane’ met grote hits als ‘Food For Thought’, ‘One In Ten’, ‘Kingston Town, ‘Cherry Oh Baby’, ‘(I Can’t Help) Falling in Love With You’ en ‘Red, Red Wine’.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: The Kooks op 29 maart naar AFAS Live