METALLICA’S WORLDWIRED TOUR NAAR JOHAN CRUIJFF ARENA
METALLICA in 2017

METALLICA’S WORLDWIRED TOUR NAAR JOHAN CRUIJFF ARENA

In het kader van hun WorldWired Tour geeft Metallica op dinsdag 11 juni 2019 een concert in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. Het optreden is onderdeel van een enorme reeks openluchtconcerten in Europa en de UK die de band tussen 1 mei en 25 augustus 2019 langs stadions, parken en zelfs een heus kasteel leidt. De kaartverkoop begint op 28 september om 10.00 uur .

De nieuwe data zijn Metallica’s eerste in de UK en Europa sinds hun tour langs binnenzalen, die liep van september 2017 tot en met mei 2018 en waarmee ze bezoekersrecords verbroken in 29 zalen verspreid over het continent. Dit nieuwe deel van de WorldWired-tournee begint op 1 mei 2019 in Estádio do Restelo in Lissabon, gaat langs 25 locaties in twintig verschillende landen en doet zo’n twaalf steden aan die in 2017 en 2018 niet aan bod kwamen – waaronder Milaan, Zürich, Dublin, Brussel (voor het eerst sinds 1988!), Berlijn, Moskou, Warschau, Boekarest en Göteborg. De band maakt zelfs voor het allereerst haar opwachting in het Noorse Trondheim, het Finse Hämeenlinna en Tartu in Estland.

Metallica een van de meest invloedrijke en succesvolle rockbands ever

Metallica is in 1981 opgericht door drummer Lars Ulrich en gitarist en zanger James Hetfield en is uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke en succesvolle rockbands uit de geschiedenis. Zo heeft de band uit Californie 110 miljoen albums wereldwijd verkocht en speelde ze voor miljoenen fans op letterlijk alle zeven continenten. Ze hebben een aantal multi-platina albums uitgebracht, waaronder het in 1991 uitgebrachte album Metallica (beter bekend als The Black Album). Met de verkoop van bijna 17 miljoen exemplaren in de Verenigde Staten alleen al, is het het best verkochte album in de geschiedenis van Soundscan.

Met een uitgebreid tourschema als dit keert het Wherever I May Roam Black Ticket terug; een ticket dat toegang geeft tot een willekeurige Metallica-show tijdens deze Europese en Britse tour van 2019. Van A(msterdam) tot Z(ürich) en alle steden daar tussenin hoeven Black Ticket-houders slechts een optreden te kiezen en minstens 48 uur voor de betreffende show een online reservering te maken. Een beperkt aantal van 750 van deze Black Tickets is beschikbaar.

Zoals bij de meeste van Metallica’s WorldWired shows is bij elk gekocht ticket een fysieke of digitale versie van de bands tiende en laatste album, Hardwired…To Self-Destruct, inbegrepen. Bovendien geeft elk concertticket recht op een gratis MP3-download van het bezochte optreden, gemixt en gemasterd door het team achter Hardwired…To Self-Destruct. De gratis downloads van het volledige concert zijn te verkrijgen door de barcode van het concertticket van de betreffende show te scannen of in te voeren via LiveMetallica.com/scan.

Verschillende bijzondere extra’s zijn verkrijgbaar, waaronder premium tickets en speciale mogelijkheden die variëren van vroege toegang tot de concert locatie en het reizende ‘Memory Remains’-museum tot ontmoetingen met bandleden.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Heeft u al een kijkje genomen in ons blog met leuke dingen in Amsterdam van maandag 24 september?