NOCKNOCK: “Verbinden van kunstenaars met kunstliefhebbers”
Art fair 2023

Vrije Tijd Amsterdam deelt graag het verhaal van bijzondere kunstinitiatieven in Amsterdam. Vandaag stelt VTA Culture een aantal vragen aan Anne Rose & Ciel van NOCKNOCK. 

Wilt u NOCKNOCK eerst eens introduceren?

“NOCKNOCK is een platform dat zich richt op de verbinding van kunstenaars met kunstliefhebbers via verschillende evenementen en activiteiten. Ons doel is om een diverse en inclusieve omgeving te creëren waarin verschillende kunstvormen worden gewaardeerd en gestimuleerd.

Bovendien ondersteunen we kunstenaars door middel van promotie op sociale media. Op ons jaarlijkse evenement, de nocknock art fair, presenteren wij circa 100 kunstenaars en designers en nemen wij de bezoeker mee in de ‘art experience of the year’.”

Hoe wordt er bij NOCKNOCK naar kunst gekeken en wat zijn de inspiratiebronnen?

“NOCKNOCK staat voor de presentatie van meer en deels hedendaagse kunst. We proberen zowel jonge kunstenaars als erkende kunstenaars te presenteren tijdens onze beurs omdat wij geloven dat zij elkaar versterken.”

Kunt u iets over het team vertellen?

“Het team van NOCKNOCK bestaat uit 3 fulltimers en een stagiaire met diverse achtergronden en expertisegebieden. Hoewel niet iedereen een formele kunstopleiding heeft gevolgd, delen we allemaal een diepe passie voor kunst en cultuur en streven we ernaar om een inclusieve en ondersteunende gemeenschap te creëren voor kunstenaars en liefhebbers.”

Waar wordt NockNock Art Fair 2024 gehouden?

“In de Gashouder in Amsterdam. De locatie ligt centraal, is een prachtig pand en de perfecte match met nocknock door zijn culturele belang.”

Welke kunstenaars en kunstdisciplines kunnen we op NockNock Art Fair tegenkomen?

“Voornamelijk hedendaagse kunst, van schilderijen tot sculpturen en belevingen, de nocknock art fair heeft alles nodig om de kunstbeleving tot een succes te maken van schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, installatiekunst, digitale kunst en nog veel meer.

We streven ernaar om een gevarieerde en inclusieve selectie van kunstwerken te presenteren die diverse perspectieven en stijlen vertegenwoordigen.”

Hoe kunnen kunstenaars in contact komen met NOCKNOCK?

“Via de website kunnen kunstenaars zich aanmelden. Daar vandaan worden kunstenaars beoordeeld op o.a. cv, portfolio, ervaring, stijl en meer.”

Vindt u Amsterdam een inspirerende stad voor kunstliefhebbers?

“Absoluut. De stad biedt een bruisende en dynamische omgeving waar kunstenaars en liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en uitdagen.”

Welke evenementen staan er de komende tijd op de agenda van NOCKNOCK?

“Komende tijd gaan wij aan de slag met een aantal evenementen. Zo organiseren we een aantal nocknock artist events voor onze kunstenaars en partners, waarbij wij interessante sprekers uitnodigen en kunstenaars de mogelijkheid geven om te netwerken en een borrel te drinken met elkaar op inspirerende plekken.

Hiernaast staat natuurlijk ons main event op de planning: DE NOCKNOCK ART FAIR 2024. De exacte datum krijgen we hopelijk volgende week te horen en zal ergens in oktober/november zijn.”

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam