Zomervakantie in Amsterdam: 5 x leuke dingen om te doen!
In de A'DAM Toren kun je in een virtuele achtbaan plaatsnemen. Foto credits: © Kirsten van Santen

De zomervakantie in Amsterdam duurt van 10 juli tot en met 22 augustus 2021. Ben je benieuwd wat je kunt doen tijdens de zomervakantie 2021 in Amsterdam? Vrije Tijd Amsterdam ging op onderzoek uit. Hieronder vind je een aantal leuke bezigheden om te doen tijdens je zomervakantie in Amsterdam! Er staan activiteiten voor jong & oud bij!

Elektrische Museumtramlijn Amsterdam

Wist je dat je een tramrit met een historische tram in Amsterdam kunt meemaken? Er wordt gereden van het Haarlemmermeerstation tot halte Parklaan in Amstelveen. De oude spoorlijn voert langs het Amsterdamse Bos en komt dichtbij diverse Amstelveense heemparken. De museumtramlijn wordt gerund door vrijwilligers.

Meer info: https://www.museumtramlijn.org/

De Amsterdamse Waterspelen

De Amsterdamse Waterspelen 2021 zijn twee zomerweekenden op het Marineterrein Amsterdam boordevol watersport voor jong én open water zwemmen voor oud(er)! De organisatie van dit waterspektakel wil dat de jeugd van Amsterdam actief en veilig kan genieten van het water.

Het eerste en het laatste weekend van de zomervakantie kan iedereen van 8-16 jaar mét een zwemdiploma gratis meedoen aan watersportlessen, met dit jaar windsurfen en het leerzame waterlaboratorium als nieuwe activiteiten.

Meer info: https://amsterdamsewaterspelen.nl/

Midzomer Mokum

Van 10 juli t/m 22 augustus 2021 is het tijd voor Midzomer Mokum! Dit is een speciaal zomerprogramma van de OBA in Amsterdam. Kom deze zomervakantie naar de OBA voor de leukste zomervakantie thuis in Amsterdam!

Voor alle kinderen en jongeren van 4 t/m 16 jaar hebben ze een leuk zomerprogramma met allerlei workshops en activiteiten rondom taal en zelf maken. Midzomer Mokum in de OBA vindt plaats in 19 vestigingen verspreid door de stad. Ze zien je graag verschijnen!

Meer info: https://www.oba.nl/activiteiten/zomervakantie.html

Hemeltjelief! Festival

Hemeltjelief! is dit jaar verdeeld over de hele zomervakantie. Het festival vindt plaats van 14 juli tot en met 18 augustus en dan iedere woensdag van 12:00 – 17:00 uur.

Iedere woensdag kun je circus-trucs oefenen, creatieve workshops volgen, brood bakken, leuke voorstellingen kijken en dansen op live-muziek. Na afloop is er ook de mogelijkheid om te eten met elkaar.

Meer info: http://www.hemeltjelieffestival.nl/

A’DAM TOREN

In de imposante A’DAM Toren kun je tegenwoordig in een virtuele achtbaan plaatsnemen, waarna je op spectaculaire wijze dwars door Amsterdam wordt gereden. Je boekt een rit voor € 5,- waar je met een VR-bril een ritje maakt, dwars door onder andere de Amsterdamse grachtengordel, langs het Anne Frank Huis, naar het Museumplein en over ’t IJ. De achtbaan start en eindigt vanaf de A’DAM Toren. De hele rit is een ware belevenis, waarvan we niet teveel zullen verklappen, omdat het leuker is om alles zelf te ervaren.

Je kunt dit uitje overigens combineren met een bezoekje aan het A’DAM VR Game Park, waar je een wereld van grenzeloze verbeelding kunt ontdekken met de meest exclusieve games als sensationele 4D simulaties, zinderende free-roaming zombie shooters of escape rooms.

Meer info: https://adam-vr.com/nl/home-nl/

Stadsboerderij Zimmerhoeve

Heb je weleens een bezoekje gebracht aan Stadsboerderij Zimmerhoeve? Deze Amsterdamse boerderij is niet alleen een plek om het leven van dieren en planten te ontdekken.

Tijdens de zomer vindt het Mad Science Zomerkamp op de boerderij plaats. Dan wordt het een heerlijke locatie voor een week vol wetenschappelijk onderzoek! Tijdens dagprogramma’s gaan kinderen van 7 tot 11 jaar samen met de gekke professoren van Mad Science op ontdekkingstocht in de wondere wereld van wetenschap en techniek.

Stadsboerderij Zimmerhoeve is zes dagen in de week open. Je kan de boerderij van dinsdag t/m zondag bezoeken tussen de 10.30-17.00.

Meer info: https://www.zimmerhoeve.nl/

Amsterdamse Bostheater

Tot en met zaterdag 21 augustus kun je naar theatervoorstelling ‘de drie biggetjes en het wolfspak’ gaan kijken. In De drie biggetjes en het wolfspak proberen de drie biggen Knor, Knar en Krul koste wat het kost uit de klauwen van de boze wolf te blijven. De broers en zus hebben al snel een eigen gepeperde mening over wat er moet gebeuren en hoe. Zo wil de een solo gaan en de ander La Famiglia bij elkaar houden. De knorrige sneren, krulstaartige debatten en ruzies vol nooit eerder gehoorde woorden vliegen over en weer. En dat alles onder de voortdurende dreiging van wolvengehuil in het Amsterdamse Bos.

Tijdens jeugdtheatervoorstellingen hanteren ze de 1,5 meter afstand regel. Voor deze voorstelling is daarom geen coronatoegangsbewijs nodig.

Meer info: https://bostheater.nl/agenda/de-drie-biggetjes-en-het-wolfspak/

WONDR Experience

Heb je weleens een bezoekje gebracht aan de WONDR Experience? Tijdens de vakantie is er iedere dag Kids Time zodat de jonge bezoekers onder ons zich ook kunnen onderdompelen in de wereld van WONDR.

Meer info: https://tickets.wondrexperience.com/

Pampus

Heb je weleens een bezoekje gebracht aan eiland Pampus in het IJmeer. Het kunstmatig eiland werd in 1887 aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam om de vaargeul Pampus te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee. Tegenwoordig zijn er meerdere leuke dingen voor jong en oud te doen.

Meer info: https://www.pampus.nl/

Terrasje pakken in Amsterdam

Bij lekker weer is het natuurlijk heerlijk om een terrasje te pakken in Amsterdam. Op de meeste Amsterdamse terrassen kun je al vroeg terecht. Speciaal voor de terrasliefhebbers hebben we een mooi lijstje met gezellige en leuke terrassen in Amsterdam gemaakt!

Tip de redactie

Heb jij nog een leuke tip voor tijdens de zomervakantie in Amsterdam? Tip de redactie door een e-mail te sturen naar rik@vrijetijdamsterdam.nl.

Vrije Tijd Amsterdam wenst je hoe dan ook een geweldige zomervakantie in Amsterdam toe!

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam