Vier diversiteit tijdens Pride samen met Mister B
Campagnebeeld B PROUD van Mister B

Mister B presenteert de 2021 Pride campagne waarin ze de mooie en diverse individuen van de LHBTI+ community weergeven: B PROUD! De campagne is geïnspireerd door de kleuren van de nieuwe Progress Pride vlag die staat voor de diversiteit van LHBTI-community in de breedste zin van het woord. In de campagne wordt door Mister B een mooie fotografie en videocollectie van B PROUD ambassadeurs weergegeven, waarin ze 10 unieke mensen uit de community tonen, die hun verhaal vertellen waarom ze Pride zo belangrijk vinden en waarom het evenement voor hun zo belangrijk is. The B PROUD-campagne posters zijn te zien door heel Amsterdam tijdens Pride van 28 Juli t/m 11 Augustus.

LHBTI-geweld en discriminatie

“In tijden waarin anti LHBTI-geweld en discriminatie weer lijken op te leven, is het belangrijk voor onze community om samen te komen. Het is van belang dat onze overeenkomsten, maar ook de verschillen door iedereen worden gewaardeerd. Samen staan we ten slotte sterk”, aldus Tony de Wilde van Mister B.

Momenteel zien we dat een Poster campagne van getrouwde LHBTI stellen is vernield. Dit was slechts een paar weken geleden het geval in Amsterdam West. Er is een meisje van 14 in elkaar geslagen omdat ze voor zichzelf op komt in Amstelveen. In Georgië is de Pride verstoord. Er zijn vlaggen in brand gestoken, een gebouw met de organisatie werd aangevallen en er is zelfs een journalist overleden na een aanval van Pride tegendemonstranten.

En dan zijn we er helaas nog niet. In Italië worden LHBTI wetten geblokkeerd en in Spanje is een homoseksuele man overleden door anti LHBTI+ geweld. In Guatemala zijn tientallen queer en trans mensen vermoord. In de VS is sprake van een bizar hoog aantal Trans en non-binair personen die vermoord zijn in een jaar tijd waarvan het grootste deel personen van kleur zijn. “Er is wereldwijd nog nooit een grotere behoefte geweest om als community samen te komen en elkaar te steunen.

Diversiteit in de community

Om al deze redenen, heeft Mister B ervoor gekozen om dit jaar met de Pride campagne te focussen op de diversiteit in de community. Als een vooruitlopend merk in de wereld van Leer en fetisj, is het voor ons niet meer dan logisch om te vieren hoe uniek iedereen in onze community is, en hoe belangrijk het is om juist de verhalen van de mensen zelf te laten horen en een platform te geven.

De LHBTI-community is in onze ogen niet homogeen en daardoor niet geheel verenigd. Er bestaat nog steeds veel interne discriminatie in onze gemeenschap, zoals racisme, transfobie, body shaming en leeftijdsdiscriminatie. De haat die op ons gericht is van buitenaf maakt zich steeds meer zichtbaarder binnen onze community wat ons verder verdeeld. Maar door te leren van elkaar en luisteren naar elkaar kunnen we samengroeien naar een sterke gemeenschap. Waar wij onze verschillen waarderen en onze gelijkheden vieren.

Deze collectie van 10 afbeeldingen van onze fantastische en bijzondere individuen viert de mooie diversiteit. Dit zijn mensen uit de community die aan hebben geboden hun verhaal met ons te delen en zo hun trots op zichzelf, elkaar en de community naar buiten te dragen. Elk van de Ambassadeurs heeft een uniek en mooi verhaal, waarmee ze hopen te iedereen te inspireren zowel mensen die zich in hun herkennen als ieder ander die zich kan identificeren. Deze campagne is voor hun”, zegt Tony de Wilde.

Ambassadeurs

“Als een zwarte man, wil ik zichtbaar en een voorbeeld voor iedereen zijn. Ik wil tonen dat je niet bang hoeft te zijn om jezelf te zijn. Volg vooral je passie”, vertelt Alexander, een van de ambassadeurs van de campagne B PROUD.

“Pride gaat over liefde, respect, en het begrijpen van jezelf en anderen. Het gaat over vrijheid om jezelf te zijn en het op staan voor diegene die het het meest nodig hebben”, aldus ambassadeur Chris.

“Door de mooie trotse berichten van onze ambassadeurs met iedereen te delen willen we laten zien dat iedereen mee telt. Ongeacht de leeftijd, afkomst en gender. Iedereen mag tot zijn op wie ze zijn. Aan de haters laten we zien dat ze ons nooit klein krijgen. We are Proud – B PROUD! We are Queer we are here, get used to it”, laat Tony de Wilde ten slotte weten.