Ultieme ontspanning: de beste keramiekcursus in Amsterdam
Keramiek by Art Ceramics Studio - Gillian Smith

Veel mensen zien een keramiekcursus in Amsterdam als een ultieme vorm van ontspanning. Keramiek is materiaal dat niet van metaal of polymeer is gemaakt. Enkele vormen van keramiek zijn aardewerk, porselein, steengoed, glas, supergeleiders, diamanten en implantaten. In de hoofdstad zijn meerdere mogelijkheden om een leuke keramiekcursus te volgen. Ben je op zoek naar ultieme ontspanning? Dan kan het leuk zijn om deel te nemen aan een keramiekcursus in Amsterdam. In dit overzicht een aantal van de beste keramiekcursussen die er te vinden zijn in de hoofdstad.

Centrum, westpoort, west

Centrum

Art Ceramics Studio – Gillian Smith

Bij ‘Art Ceramics Studio – Gillian Smith‘ volg je workshops en cursussen met betrekking tot keramiek. Het doel van de cursussen is om je vaardigheden en creativiteit op het gebied van keramiek te ontwikkelen en versterken. De activiteiten vinden plaats onder leiding van Gillian Smith, kunstenares en personal coach. Je kan hier bijvoorbeeld meedoen aan de algemene keramiek, zomer raku of gipsmallen maken cursus. Er worden ook servies beschilderen workshops gegeven.

In de buurt

Er zijn in de buurt ook genoeg leuke dingen te beleven. De Lauriergracht bevindt zich tussen leuke straten zoals de Rozengracht en Elandsgracht.

Adres: Lauriergracht 116

Ceramics Studio

De Ceramics Studio is te omschrijven als een mooie lichte en twee verdieping tellende ruimte van zeventig vierkante meter. In de studio zijn keramiekovens, glazuurkast met hoge druk glazuurspuit en drie elektrische draaischijven en schopschijf. Ceramics Studio Amsterdam geeft workshops en cursussen Keramiek en Pottenbakken voor volwassenen en kinderen, voor beginners en gevorderden.

In de buurt

Er is in de buurt ook genoeg te doen. De Marnixstraat ligt in het centrum van Amsterdam. Dichtbij deze straat ligt bijvoorbeeld het befaamde Anne Frank Huis.

Adres: Marnixstraat 201

Westpoort

Het Amsterdams Kleibedrijf

Bij deze ‘makerspace’ in Amsterdam zijn diverse cursussen en workshops op het gebeid van keramiek te volgen. Het Amsterdams Kleibedrijf is te omschrijven als een professioneel atelier dat gedeeld kan worden. In het atelier kunnen keramisten zich uitleven in vier atelierruimtes. Er is ook een lekker terras waar je uitkijkt op de Houthavens in Amsterdam.

In de buurt

Het Amsterdams Kleibedrijf ligt aan de Nieuwe Hemweg. In de buurt is bijvoorbeeld Festivalterrein Thuishaven. Vlakbij zijn de Amsterdamse Houthavens.

Adres: Nieuwe Hemweg 8

West

Keramiek Atelier Amsterdam

Bij Keramiek Atelier Amsterdam kun je meerdere keramiek cursussen in het centrum van de hoofdstad volgen. De eigenaar van deze organisatie is Suus. Zij was eerst assistent van Charlotte wie het atelier heeft opgericht. Inmiddels is Charlotte met pensioen.

In de buurt

Deze locatie licht in de buurt van de Frederik Hendrikbuurt. Binnen een mum van tijd ben je bij toeristische trekpleisters zoals het Anne Frank Huis of het Sexmuseum Amsterdam.

Adres: Donker Curtiusstraat 25K

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam