TROUW TIJDENS PRIDE WEEK IN HET VOLKSHOTEL ZONDER HUWELIJKSE VOORWAARDEN
Afbeelding via Volkshotel

Negen dagen lang pride programmering in het Volkshotel

Volkshotel staat 31 juli t/m 8 augustus volledig in het teken van Pride met een multidisciplinair programma. Ook dit jaar heeft het hotel aan de Wibautstraat weer de handen ineen geslagen met diverse creatieven uit de stad.

Trouw met wie of wat jij maar wilt zonder huwelijkse verplichtingen. Bewonder de kijk van GARY op de bi+ wereld aan de hand van flashy billboards. Of zak weg in je stoel tijdens de speciale Pride editie van Rooftop Cinema in samenwerking met IQMF. De week wordt afgesloten met een tweedaagse Gender Fluid Fashion Fair in samenwerking met vintage pop-up store Goldie Pawn. Vier de liefde en vier wie je bent in Volkshotel tijdens Pride 2021. Het volledige programma:

Pride liefdes ceremonie (31 juli t/m 8 augustus)

Stap op een roze wolk tijdens de Pride liefdes ceremonie, onder leiding van Gianna Tomiyama. Dit is hét moment om je warme gevoelens te verklaren aan je vriend, moeder, ex, huisdier of zelfs je favoriete vinylplaat. Een moment waarbij er wordt stilgestaan bij de liefdesverbintenis die jij hebt met wie of wat dan ook. Inclusief hotelovernachting, fles cava en hot tub sessie op het dak.

‘Breaking the Bias’ expo door GARY (2 t/m 6 augustus)

GARY (Gerdien van Halteren) presenteert haar audiovisuele installatie ‘Breaking the Bias’. Dit werk schijnt, vrij letterlijk, een licht op de mythes en vooroordelen rondom de Bi+ seksualiteit. Breaking the Bias informeert, vertegenwoordigt en viert de nuance van onze seksuele oriëntatie.

Rooftop Cinema Canvas & IQMF (5 t/m 8 augustus)

Verschillende filmvertoningen op het dakterras van Klein Canvas, samengesteld door International Queer & Migrant Film Festival. IQMF is een jaarlijks festival voor queer- en migranten gerelateerde films dat sinds 2015 een belangrijke bijdrage levert aan een diverse en inclusieve samenleving.

‘Starway to Heaven’ expo door Marjolein van der Wal (2 t/m 8 augustus)

Stap in de wonderlijke wereld van Marjolein van der Wal. ‘Starway to Heaven’ is haar kunstproject met totem-achtige installaties, opgebouwd uit kledingstukken die eerder zijn gedragen in fashion performances. Centraal in haar werk staat de boodschap: je bent goed zoals je bent.

IG Live met Omroep ZWART (3 augustus)

Omroep ZWART is een nieuwe omroep waar iedereen wordt gezien, en iedereen wordt gehoord. Tijdens Pride zullen zij vanuit een speciale locatie binnen Volkshotel een live talkshow streamen op hun Instagram.

Gender Fluid Fashion Fair (7 & 8 augustus)

Samen met vintage kledingwinkel Goldie Pawn wordt er twee dagen lang een genderfluïde kledingmarkt georganiseerd, waar verschillende partijen hun beste en toch betaalbare unisex-stukken tonen en verkopen.