Stamppotje is terug en opent stamppotseizoen met lekkerste plantaardige andijviestamppot en gehaktbal in ‘stamp’-up store
Foto credits: Garden Gourmet / Stamppotje

Stamppotje en Garden Gourmet lanceren ‘stamp’-up store in Amsterdam

Nederland omarmt plantaardige vleesvervangers steeds meer, maar nog niet als het gaat om de rookworst of gehaktbal bij de stamppot. 37 procent van de Nederlanders staat absoluut nog niet open voor een plantaardige stamppot, zo blijkt uit onderzoek* van Garden Gourmet. De belangrijkste redenen: vlees hoort bij het gerecht of vleesvervangers zijn niet even lekker. Om het tegendeel te bewijzen opent Garden Gourmet samen met Stamppotje het stamppotseizoen met de lekkerste plantaardige andijviestamppot met vegan gehaktbal – nu gratis af te halen in de speciale ‘stamp’-up store in Amsterdam.

‘Stamp’-up store

De plantaardige andijviestamppot met vegan gehaktbal van Garden Gourmet is gratis te proeven in de speciale ‘stamp’-up store op de Vijzelgracht 49 in Amsterdam. De ‘stamp’-up store is alleen open op donderdag 20 en vrijdag 21 oktober van 16.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 22 oktober van 14.00 tot 18.00 uur. Wees er snel bij, want op is op!

Stamppotje is terug en opent stamppotseizoen met lekkerste plantaardige andijviestamppot en gehaktbal in ‘stamp’-up store

Als het buiten koud en guur wordt, is de tijd voor stamppot weer aangebroken. Nederland googelt massaal naar het lekkerste recept. En bij de stamppot hoort een rookworst vinden we. Behalve bij de andijviestamppot, daar eten we het liefst een gehaktbal bij, zo blijkt ook uit de onderzoeksresultaten. Maar het vervangen van die gehaktbal bij de stamppot voor een plantaardig alternatief blijkt nog een uitdaging: 37 procent van de ondervraagden staat daar absoluut niet voor open. Bijna de helft (47%) geeft hiervoor als reden: een plantaardige vleesvervanger is minder lekker dan vlees.

“Bij Garden Gourmet geloven wij in de kracht en veelzijdigheid van plantaardige voeding. Wij willen iedereen inspireren om dagelijks meer te variëren met plantaardige gerechten. Daarom zijn we samen met Stamppotje de uitdaging aangegaan om een compromisloos recept te maken voor een heerlijke plantaardige andijviestamppot mét zelf te draaien vegan gehaktbal. Wij geloven in de kracht van proeven, en willen daarom met dit heerlijke recept zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe verrassend lekker plantaardig kan zijn” , zegt Valerie van Schaick, Business Executive Officer Food Garden Gourmet (Nestlé).

Stamppotje is terug en opent stamppotseizoen met lekkerste plantaardige andijviestamppot en gehaktbal in ‘stamp’-up store

“Andijviestamppot is eigenlijk een vreemde eend in de bijt, want dit is de enige stamppot waarbij men liever een gehaktbal eet dan een rookworst. Andijvie is een echte seizoensgroente en dat maakt andijviestamppot het favoriete gerecht van Stamppotje. Om samen met Garden Gourmet het stamppotseizoen officieel te openen, maken we deze week een speciale come-back. De nieuwe plantaardige andijviestamppot met vegan gehaktbal van Garden Gourmet is onze lekkerste stamppot tot nu toe. Volledig plantaardig, maar daar zal de proever niets van merken. We nodigen iedereen uit om gratis te komen proeven in onze speciale ‘stamp’-up store in Amsterdam,” zegt Edwin de Koeyer van Stamppotje, het winterconcept van IJScuypje.

De lekkerste vegan andijviestamppot thuis maken

Het stamppotseizoen aftrappen met de plantaardige andijviestamppot met zelf te draaien vegan gehaktbal en jus kan ook thuis. Hieronder vind je dit heerlijke recept van Garden Gourmet:

Stamppotje is terug en opent stamppotseizoen met lekkerste plantaardige andijviestamppot en gehaktbal in ‘stamp’-up store