Sheila Sitalsing Floor Bremer e.a. over politiek aan de hand van Happy Hour
Credits: De Balie

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan ze bij De Balie aan de hand van Happy Hour, een vlijmscherpe parodie op de Nederlandse politiek van theatergroep mugmetdegoudentand, in gesprek met belangrijke spelers in de politiek en media. Happy Hour wordt op 27 februari en 6 maart om 20.00 uur gebracht door Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen. 

Na de opvoering gaan een aantal kritische gasten in gesprek over de politieke thema’s die in de voorstelling naar voren komen. Op 27 februari wordt dit gesprek gevoerd door onder andere Floor Bremer. Zij is op dit moment politiek verslaggever bij RTL Nieuws. Daarvoor werkte ze als verslaggever in New York voor onder andere EenVandaag.

Op 6 maart gaan Sheila Sitalsing en Tino Wallaart in gesprek. Sitalsing kennen we allemaal van haar column uit de Volkskrant. Ook schreef zij het veelbesproken boek: Mark. Portret van een premier. En afgelopen jaar: Dagboek van een krankzinnig jaar. Tino Wallaart werkte als journalist, woordvoerder en politiek assitent van twee ministers. Op dit moment staat hij aan het roer van zijn eigen adviesbureau over public affairs: Wallaart & Kusse.

Happy Hour
In Happy Hour ontmoeten 3 vrouwen elkaar in een bar. Al snel komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan, en ontstaan discussies die niet alleen grappig, intelligent en doordrenkt van absurditeit zijn, maar die ook vragen oproepen. Wie heeft er gelijk, en welke mening deugt?

Mugmetdegoudentand
Mugmetdegoudentand is een Nederlands theatergezelschap dat naast toneelvoorstellingen ook televisie maakt. De groep werd in 1985 opgericht door regisseur Jan Ritsema. Sinds 2009 wordt ze artistiek geleid door Marcel Musters, Joan Nederlof en Lineke Rijxman.