Peter R. De Vries aan verwondingen overleden
Witte rozen werden op de Dam neergelegd, als steunbetuiging aan Peter R. de Vries. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Triest nieuws over Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever is donderdag op 64-jarige leeftijd overleden. De Vries is overleden aan de verwondingen die hij overhield aan de schietpartij in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Peter R. de Vries is 64 jaar geworden.

RTL Boulevard

De misdaadjournalist, tv persoonlijkheid en onrecht bestrijder werd dinsdag 6 juli neergeschoten in Amsterdam. Dit gebeurde nadat hij als gast aanwezig was bij de live uitzending van RTL Boulevard, aan het Amsterdamse Leidseplein. Hij werd na de schietpartij zwaar gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Twee verdachten

Snel na het schietincident wist de politie twee verdachten aan te houden. Zij werden van de snelweg geplukt in een vermeende vluchtauto. Het gaat om een 35-jarige Poolse man uit Maurik en een 21-jarige man uit Rotterdam. Het criminele duo zit nog vast in voorarrest.

Trots en ontroostbaar

De familie en zijn partner laten het volgende weten: “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is, omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.”