Zin in sushi in Amsterdam? All you can eat is er voor je!
Foto credits: Pixabay
Sushi is een van oorsprong Japans gerecht en bestaat in verschillende soorten, vormen en maten. Het enige dat sushi kenmerkt is dat al deze typen sushi bestaan uit gekookte, kleverige rijst (zogenaamde sushi rijst), waarin verschillende ingrediënten op of tussen zitten. De ‘toppings’, die soms dus ook tussen de rijst in zit en niet per se bovenop de rijst geserveerd hoeft te worden, kunnen bestaan uit groenten, ei, kaas, vis en vlees.

Populaire hoofdingrediënten zijn tonijn, zalm en krab voor vis sushi en ossenhaas, kip en ham. Daarbij worden vaak combinaties gemaakt met onder andere avocado, komkommer en roomkaas. Maar je vindt ook steeds vaker unieke, uitdagendere combinaties, zoals sushi met paling, viskuit, en zelfs sushi met fruit. Ga je sushi in Amsterdam eten all you can eat? Dan ben je met dit artikel goed voorbereidt!

Ga je sushi in Amsterdam eten? Dan krijg je bij een all you can eat deze bijgerechten!

Vaak wordt all you can eat sushi geserveerd met sojasaus, wasabi en gember. Maar wanneer je sushi gaat eten in Amsterdam en kiest voor all you can eat, dan gaat menig sushi liefhebber al bij die eerste van de drie de fout in. We verdrinken onze sushi maar al te graag in sojasaus, maar eigenlijk hoor je alleen de topping in de sojasaus te dippen.

En mocht je je nu afvragen of je wasabi en gember wel juist gebruikt, dan volgt hier ook een gebruiksaanwijzing voor die twee: wasabi gebruik je om je sushi iets meer pittigheid te geven en gember gebruik je om de smaken in je mond te neutraliseren. Switch je van de ene type sushi naar de ander? Neem dan een beetje gember om je smaakpapillen te resetten. Zo kun je optimaal genieten van alle smaken van je volgende stuk sushi!

VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner

Sushi in Amsterdam: All you can eat sushi maki, nigiri en sashimi

Ga je voor sushi Amsterdam all you can eat? Dan heb je keuze uit veel verschillende soorten sushi. De bekendste type sushi is waarschijnlijk sushi maki: een opgerolde rol rijst met zeewier aan de buitenkant, die de rol bij elkaar houdt. Sushi maki kan bestaan uit één ingrediënt (zoals tonijn, zalm of komkommer), maar er bestaat ook uitgebreide maki met viseitjes, garnaal of gefrituurde kip.

Dan is er sushi nigiri. Bij deze ‘naakte’ sushi ligt de topping bovenop de rijst, soms bijeengehouden door zeewier. Overigens is nigiri niet rond, zoals maki, maar ovaal. Ook deze sushi is met uiteenlopende smaken te verkrijgen.

Ben je geen fan van sushirijst? Dan kun je altijd nog kiezen voor enkel de vis. Sashimi, letterlijk vertaald ‘doorboord lichaam’, zijn plakjes rauwe vis of schelpdieren. Deze sushi is heel fijn gesneden en wordt soms ook ingelegd met gember of geserveerd met daikon.

Sushi temaki bij all you can eat sushi in Amsterdam

Tot slot is er nog sushi temaki. Wil je een flinke portie sushi en hou je er niet van om met stokjes te eten? Dan kun je kiezen voor deze opgerolde sushi in kegelvorm. Deze is met de hand gemaakt en mag je ook met de hand eten en bevat alle gebruikelijke sushi ingrediënten.