Te water het Amsterdam Light Festival beleven
Foto bron: Adobe Stock

Binnenkort verandert Amsterdam weer in een heus lichtjesspektakel. De mooiste en gezelligste manier om van al die lichtjes te genieten is vanaf het water. Dus kies een boottocht en laat laat je betoveren door de verlichte grachten van onze stad.

Lang niet iedereen houdt van de winter omdat het dan donker is. Maar in Amsterdam is dat juist een van de gezelligste momenten van het jaar want als het lang donker is, is Amsterdam op zijn mooist en gezelligst! De vele lichtjes langs de toch al zo schilderachtige grachten toveren de binnenstad dan om in een ware sprookjesstad! De bruggen, de grachtenpanden, werkelijk alles is verlicht. Zelfs het water glinstert. Onze hoofdstad is prachtig als het donker is en de lichtjes aan zijn!

Beleef het Amsterdam Light Festival vanaf het water

De maanden november, december en januari zijn in Amsterdam de gezelligste maanden van het jaar. Want juist omdat het dan buiten donker is, gaan de lichtjes aan en worden de grachten omgetoverd in een sprookje! En niet alleen kun je dan genieten van de prachtige verlichting in de stad, ook de vele evenementen, zoals een ijsbaan en diverse kerstmarkten zorgen voor een fantastische sfeer.

Het meest genieten van de winterse sfeer in Amsterdam doe je vanaf het water, tijdens een boottocht. Op een van de rondvaartboten vaar je tijdens het Amsterdam Light Festival door de verlichte grachten en over de Amstel. Je geniet dan van de lichtshow die de statige grachtenpanden, bruggen en lantaarns voor je opvoeren. Er zijn verschillende type boten waar je uit kunt kiezen. Ga jij voor de de geheel overdekte luxe salonboot of wordt het de meer romantische semi-overdekte boot, waar je in de buitenlucht onder een dekentje kunt genieten van de sfeer in de stad?

Ideaal voor een (romantisch) dagje uit

Zoek je een gelegenheid om met vrienden of je lief leuk of romantisch uit te gaan in de binnenstad van Amsterdam? Dan is een boottocht van de Amsterdam Boat Experience zeker geschikt! Je kunt kiezen uit diverse arrangementen en opties variërend van losse tickets, die je al voor € 19,50 kunt bestellen, tot een arrangement met onbeperkt glühwein, bier, wijn en fris. Bij de meeste tochten ben je ongeveer 75 minuten onderweg en geniet je van de prachtig verlichte Amsterdamse grachtengordel, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat! Maak je uitje helemaal perfect door de boottocht te combineren met een hapje eten in de vele restaurantjes en cafeetjes of breng een bezoek aan een van de vele andere uitgaansgelegenheden van de binnenstad.

Wanneer is het lichtjesfestival?

Tijdens het Amsterdam Light Festival branden de lichtjes in de Amsterdamse binnenstad dagelijks van 17.00u tot 23.00u in de periode van 30 november 2023 tot en met 21 januari 2024. De afvaarten van de rondvaartboten zijn speciaal afgestemd op deze tijden en zijn tussen 17.00 en 22.00u. Zo kun je op het door jou gewenste moment een rondvaart langs de wereldberoemde lichtjes van Amsterdam maken. Kaartjes bestel je gemakkelijk en veilig op de website van de aanbieder van de boottochten. Kies een datum en tijdslot en het type boot dat je wilt. De beschikbare tijden verschijnen dan in beeld. Afrekenen doe je eenvoudig via iDeal of met creditcard. En boek je in slechts enkele kliks een onvergetelijke avond in de Amsterdamse grachten! Kun je onverwacht niet op de geboekte datum of tijd? Geen zorgen! Je kunt tot 24 uur voorafgaand aan het tijdstip van je boeking geheel gratis wijzigen.

We wensen je een behouden vaart en vooral heel veel plezier!