Brasserie Carstens heropent met verfrissend concept
Sebastiaan Alferink (links) en Jeroen Bruinsma (rechts) van Brasserie Carstens.

Chef-kok Jeroen Bruinsma neemt gasten mee in zijn duurzame koksvisie

Verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Dat is het vernieuwde concept van Carstens. De brasserie, gelegen tegenover het Amsterdam Centraal Station, opende afgelopen donderdag 8 september haar deuren. Met eerlijke smaken, dagverse producten en innovatieve creaties neemt de stadse brasserie gasten mee op reis door eigen land. Eenieder die plaatsneemt bij de centraal gelegen hotspot, kan een interactieve ervaring verwachten. Achter elk gerecht schuilt een verhaal, een lokale leverancier en een interactief moment aan tafel om te delen. Van uitleg door de chef tot een kijkje in de keuken. Carstens is gemoedelijk en smaakvol.

Openingsavond van Brasserie Carstens.

Het brein achter het nieuwe concept, chef-kok Jeroen Bruinsma, is opgeleid door de beste sterrenchefs en restaurants die ons land kent – van Robert Kranenborg bij Vossius tot Vermeer en La Sirene. Zijn enthousiasme, grote liefde voor verrassende kookboeken – van zeldzaam & vintage tot de nieuwste hotspots -, en passie voor het pure vakmanschap van koken en duurzaamheid vormen de basis van Bruinsma’s ongedwongen keuken. “Nederland telt talloze mooie producten en ik geloof dat de natuur het meeste werk voor ons uit handen neemt. Na het selecteren van de beste seizoensgebonden producten, pas ik alleen nog maar de juiste balans van technieken, temperaturen en kruiden toe voordat we onze Carstens flair toevoegen om tot een heerlijk gerecht te komen. Je moet het vertrouwen hebben om te experimenteren en je instinct gebruiken om te geloven dat het ongelooflijk lekker zal smaken”, aldus Bruinsma. Samen met Sous Chef Sebastiaan Alferink, bekend van zijn kookkunsten bij Circl en Instock, maakt Bruinsma de keuken van het vernieuwde Carstens.

VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
Een duurzame kijk op eten

Carstens werkt enkel samen met leveranciers die een duurzame kijk hebben op ingrediënten om voedselverspilling te verminderen en bij te dragen aan een beter Nederland. Zo heeft Bruinsma de handen ineengeslagen met lokale, kleine leveranciers, waaronder Zorg & Natuur in samenwerking met Staatsbosbeheer, Groenhartig en The Chocolate Makers van Amsterdam Noord. Bruinsma vertelt: “Mijn filosofie is om zoveel mogelijk lokaal in te kopen en gebruik te maken van de veelzijdigheid van duurzame ingrediënten.” Dankzij de lokale samenwerkingen, pure producten, inspiratie uit reizen over de hele wereld en Jeroen zijn unieke koksvisie, komen eigentijdse en eerlijke gerechten op een verrassende manier tot leven bij Carstens.

Het beste van ieder seizoen

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe producten en juist omdat Carstens met lokale producten werkt, kunnen gasten met regelmaat nieuwe gerechten op het menu verwachten. Carstens toont een eerlijke weergave van tijd en plaats, en biedt een wisselend en verrassend aanbod. Als de visboer waarmee we samenwerken op een ochtend de verste vis uit de Noordzee vangt, kunnen gasten deze diezelfde avond bestellen in het restaurant.

Om de opening af te trappen heeft chef Jeroen Bruinsma een speciaal seizoensmenu samengesteld. Soms een klassieker, soms een noviteit. Altijd zorgvuldig en lokaal bij elkaar gezocht. De uitkomst? Een 3-gangen menu voor €39,- en een 4-gangen menu voor €47,-. De gerechten zijn aan te vullen met een bijpassend wijn arrangement voor een complete smaakbeleving.

Carstens is geopend van donderdag tot en met zondag van 18.00 – 21.30 uur.