NS zet extra personeel en treinen in tijdens Formule 1 weekend in Zandvoort
Amsterdam Centraal Station. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De NS lijkt klaar voor het Formule 1 weekend dat van 3 tot en met 5 september in Zandvoort zal plaatsvinden. De Nederlandse Spoorwegen zorgt ervoor dat er dat weekend iedere dag 300 extra collega’s aan het werk zullen zijn. Volgens de NS zullen er gedurende het Formule 1 weekend veel racefans per trein naar de kustplaats reizen.

Iedere 5 minuten een trein

Om alles in goede banen te leiden rijdt er dat lange weekend iedere vijf minuten een trein vanaf Amsterdam Centraal naar Zandvoort aan Zee. “Zo kunnen we maximaal 10.000 reizigers per uur naar de races brengen en weer terug. Dit is een enorme operatie en de enige manier om zoveel racefans in een korte tijd en op een duurzame manier naar de Formule 1 races te brengen. Het circuit ligt namelijk op loopafstand van het station”, laat de Nederlandse Spoorwegen weten middels een nieuwsbericht op haar eigen website.

300 extra collega’s

De NS vervolgt: “Om alles in goede banen te leiden, zijn er per racedag circa 300 extra collega’s aan het werk om reizigers te helpen. Behalve de races op Zandvoort zijn er nog een aantal andere evenementen in het land waar we reizigers naartoe brengen. Om dit allemaal mogelijk te maken, rijden er ook in andere delen van het land meer treinen.

Op een aantal minder drukke trajecten passen we de dienstregeling aan wat kan resulteren in minder of kortere treinen. Zo zorgen we ervoor dat we daar waar we de meeste reizigers verwachten ook de meeste treinen rijden. De complete dienstregeling voor dit weekend is nu al te checken in de Reisplanner.”

Uitzonderlijke situatie

De NS geeft aan dat het uitzonderlijk is dat er zoveel treinen per uur zullen rijden. Station Zandvoort aan Zee ligt aan het einde van een traject met twee sporen. Op een normale dag rijden er twee treinen per uur. Dit weekend krijgt station Zandvoort aan Zee met bijna 10x zoveel reizigers, voor een keer de omvang van station ‘s-Hertogenbosch.

Voorkomen verstoringen

De NS laat weten dat een dergelijk aantal treinen kan zorgen voor een trein- of infraverstoring. Dit kan meteen grote impact hebben. Volgens de Nederlandse Spoorwegen doen ProRail en NS er alles aan om verstoringen te voorkomen. Mocht er toch een verstoring zijn zullen ze alles in het werk stellen deze zo snel mogelijk te verhelpen.

De speciale dienstregeling is via een computersimulatie getest. Verder schrijft de NS dat het in- en uitstapproces op locatie is beproefd, ten behoeve van instructies voor collega’s op de trein.

Lees hier alle maatregelen die de NS voor het formule 1 weekend zal nemen.

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting