Nachttrein Amsterdam – Wenen / Innsbruck start op 25 mei
Amsterdam Centraal Station. Vanaf 25 mei 2021 kun je hier met de nachttrein naar Wenen en Innsbruck. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Vanaf 25 mei kunnen reizigers dagelijks rechtstreeks met de trein van Amsterdam naar Wenen, Innsbruck en München. Vanaf die datum start namelijk de Nightjet van de ÖBB. De trein had eigenlijk al eind vorig jaar zullen gaan rijden, maar vanwege de opleving van het coronavirus werd de lancering uitgesteld. Dat schrijft Treinreiziger.nl

De Oostenrijkse spoorwegen bevestigen nu in een persbericht dat de lancering nu wel door kan gaan. Op maandagavond 24 mei – Tweede Pinksterdag – vertrekt de eerste slaaptrein vanuit Oostenrijk naar Amsterdam. Deze zal dinsdagochtend rond tien uur in Amsterdam aankomen.

“Met de comeback van de Nightjets brengen we Europa weer een stukje dichter bij elkaar. De eerste reis naar Amsterdam staat symbool voor het belangrijke internationale spooraanbod dat mensen in staat stelt om op een klimaatvriendelijke manier over de landsgrenzen heen te reizen”, stelt ÖBB-baas Andreas Matthä in een persbericht.

De Oostenrijkers benadrukken dat de trein veel milieuvriendelijker is dan het vliegtuig. “Elke reiziger die kiest voor de nachttrein in plaats van het vliegtuig naar Amsterdam, bespaart het milieu 350 kilogram CO2-uitstoot per reisrichting. Onze nachttreinen zijn daarmee het alternatief voor vluchten binnen Europa en brengen passagiers zorgenvrij en veilig naar hun bestemming”, zegt Matthä.

Meer privacy

In de nachttrein Amsterdam – Wenen / Innsbruck zijn tot nader bericht vanwege de coronamaatregelen minder plaatsen beschikbaar. Normaal zijn er zit- en ligcabines beschikbaar van zes personen. Nu kunnen maximaal vier voor elkaar vreemde mensen in één cabine. Voor ongeveer € 220 kunnen reizigers een privécabine in de nachttrein boeken. Voor die prijs mogen dan maximaal drie volwassenen en drie kinderen mee.
Treinrondreis.nl, een nieuw initiatief van deze site, biedt stedentrips met de nieuwe nachttrein aan naar Wenen en Bratislava. Desgevraagd kan Treinrondreis.nl ook losse tickets voor de Nightjet verkopen, vanaf elk station in Nederland. Bij losse tickets worden, anders dan bij pakketreizen, administratiekosten gerekend. Op NS International worden losse tickets verkocht zonder administratiekosten, maar slechts vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Dienstregeling

De nachttrein vertrekt vanaf dinsdag 25 mei elke avond om 19:30 uur uit Amsterdam en stopt in Nederland ook te Utrecht en Arnhem. Onderweg wordt de trein gecombineerd en gesplitst. Zo komt er op sommige dagen in Keulen een deel uit Brussel bij. De helft van de trein, vijf rijtuigen, heeft Innsbruck als eindbestemming en stopt onder andere te München. De overige rijtuigen gaan via Passau, Wels en Linz naar Wenen.

Bron: Treinreiziger.nl