MOLEN VAN SLOTEN GRATIS TE BEZOEKEN VOOR OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN
Foto via Molen van Sloten

Met ingang van 19 april opent de Molen van Sloten elke dinsdag om 16.00 uur haar deuren voor Oekraïense vluchtelingen. Zij krijgen gratis een rondleiding in hun eigen taal aangeboden. Daarbij wordt uitleg gegeven over molens als typisch Nederlandse erfgoed en hoe de bewoners van ons land, dat voor een groot deel onder zeeniveau ligt, droge voeten houden.

Aanmelden

Geïnteresseerden dienen zich van tevoren aan te melden via info@molenvansloten.nl. Deze informatie staat in het Oekraïens op de website van de molen: www.molenvansloten.nl. Engels sprekende Oekraïense vluchtelingen zijn welkom voor een gratis rondleiding tijdens de reguliere openingstijden voor bezoekers, dagelijks tussen 11.00 en 16.00 uur, telkens op het hele uur.

Tram 1 + 2

De Molen van Sloten ligt aan de ringvaart op de grens van Amsterdam en de Haarlemmermeer en is een werkende poldermolen uit 1847. Bereikbaar met tramlijn 1 en 2 vanuit centrum Amsterdam en bus 195 van/naar Schiphol.

Vriend van de Molen

Hoewel de molen geen structurele steun ontvangt en voor zijn voortbestaan afhankelijk is van een grote groep vrijwilligers en van donaties van derden, wil men graag iets doen voor de vluchtelingen en hen de gelegenheid bieden kennis te maken met een typisch Nederlands fenomeen. Wie dit initiatief een warm hart toedraagt kan dit tonen door Vriend van de Molen te worden. Zie: www.molenvansloten.nl/steun-ons/