Mokumse Mores: Ombudsman ontmoet opvolger over de toekomst van de stad
Tim Wagemakers. Foto via De Balie

Amsterdam, 2 september 2021 – Op dinsdag 14 september om 20:00 uur ontmoet afzwaaiend ombudsman Arre Zuurmond zijn opvolger Munish Ramlal op het podium van De Balie. Onder leiding van moderator Tim Wagemakers bespreken ombudsman en ombudsman de grote Amsterdamse thema’s van de komende jaren. Hoe zorgen we voor een gemeente die het wel en wee van haar burgers begrijpt en daar ook de de juiste acties aan verbindt? 

De afgelopen jaren dompelde Ombudsman Arre Zuurmond zich onder in verschillende Amsterdamse gemeenschappen om te kijken wat er speelde. Hij woonde een aantal maanden op de Wallen, deed geluidsmetingen in het gebied rond Leidseplein, parkeerde een caravan bij sociale werkplaatsen om met werknemers te praten en kwam op voor ongedocumenteerden.

Munish Ramlal heeft in het verleden rechten gestudeerd en is aan de Erasmus School of Law gepromoveerd in de rechtssociologie. Op dit moment is hij hoofd systeemtoezicht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Eerder was hij adviseur van de Nationale Ombudsman. Ramlal is nog woonachtig in Rotterdam.

Ook praten we onder meer met stadsdeelvoorzitters Dehlia Timman (Centrum) en Tanja Jadnanansing (Zuidoost): wat kunnen de ombudsmannen nog leren van hen en vice versa?