Mobiele Eenheid in actie na woonprotest in Amsterdam
Foto: Roy van Ingen

De Mobiele Eenheid is zondagavond toch nog in actie gekomen na een eerder rustig verlopen woonprotest. De politie meldt dat er enkele tientallen personen zijn aangehouden. Zij splitsten zich af van de protestmars die door de stad trok i.v.m. het woonprotest. “Zij gebruikten geweld in de richting van de politie en probeerden barricades op te werpen. Voordat zij een pand in de Gravenstraat konden kraken werd de groep ingesloten”, laat de politie weten via Twitter.

Na de actie in het centrum stond de Nieuwezijds vol met ME-busjes en drie GVB-bussen. De bussen werden gebruikt om de demonstranten af te voeren naar een locatie elders in de stad.

Mobiele Eenheid in actie na woonprotest in Amsterdam Mobiele Eenheid in actie na woonprotest in Amsterdam Mobiele Eenheid in actie na woonprotest in Amsterdam Mobiele Eenheid in actie na woonprotest in Amsterdam

Foto’s: vrijetijdamsterdam.nl

Het bleef vervolgens onrustig rondom het door de politie afgesloten gebied. Daar bleven kraak sympathisanten staan die pleitten voor vrijlating van de arrestanten. Er werden leuzen gescandeerd zoals ‘politie, fascisten, staatsterroristen’.

Na meerdere charges van de Mobiele Eenheid werden er nog een aantal mensen opgepakt. Er bleven nog ongeveer dertig personen op De Dam. Zij dropen rond negen uur ’s avonds af zodat het weer rustig werd.