Mahdad van TransAmsterdam. Fotograaf: Sajad Samlanpour

Eervol nieuws voor Mahdad van TransAmsterdam. De vrijwilliger van TransAmsterdam heeft een Amsterdamse Heldenspeld ontvangen. Deze speld wordt, op initiatief van de Gemeente Amsterdam, uitgegeven aan mensen die wat voor de stad betekenen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een groot hart, personen die altijd maar weer aan andere denken. Amsterdammers die andere stadsbewoners helpen en voor hen zorgen.

Mahdad ontving de Amsterdamse Heldenspeld op initiatief van TransAmsterdam oprichter en voorzitter Yvo Manuel Vas Dias. “Mahdad is een absolute held. Mahdad is gevlucht uit Iran om zijn vrijheid als “trans” man in Amsterdam te vinden. Hij zet zich voor 100% in voor de transgemeenschap o.a. als vrijwilliger bij TransAmsterdam en sport docent bij onze Trans Art School. Daarnaast werkte hij mee aan documentaires, tv uitzendingen, paneldiscussies, waar hij zijn indrukwekkende verhaal als transman in Iran verteld. Ondanks zijn eigen problemen staat hij altijd klaar voor zijn vrienden en teamleden”, zegt Yvo Manuel Vas Dias.

Missie van TransAmsterdam

Het doel van TransAmsterdam is om de beeldvorming van transgender personen te verbeteren en hun zichtbaarheid te vergroten. Dit doen zij door het bieden van een kunst- en cultuurpodium voor zowel transgender als niet-transgender personen.

Lees ook: Nederlandse shortlist LGBTQ Iris Prize bekend