Strandjes in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Zoek jij leuke strandjes in Amsterdam? Er zijn in de stad genoeg stukjes zand om een bezoekje aan te brengen. Hieronder volgt een overzichtje van leuke strandjes in Amsterdam!

Dok Amsterdam

Dok Amsterdam is populair onder Amsterdammers. Deze familievriendelijke plek is gelegen aan het IJ en biedt buitengevoel compleet met zand, muziek, eten & drinken.

Adres: Joan Muyskenweg 14

UP West

UP West is deze zomer de nieuwe hang out in Amsterdam-West. Gelegen in het groen van de Tuinen van West, heeft UP West vanaf maandag haar terrassen open. UP West biedt veel groen, een eigen stadsstrand, verschillende buitenterrassen en privétuinen en gratis parkeren voor de deur. Voor de liefhebber in combinatie met buitenactiviteiten voor kinderen en volwassenen. Met 35.000 m2 oppervlakte is er genoeg plek om onbezorgd op anderhalve meter buiten te zijn en iets te eten of te drinken. We publiceerde onlangs een artikel over UP West.

Adres: Tom Schreursweg, 10

StrandZuid

Centraler in de stad, kun je het qua strand bijna niet beter krijgen! Bij StrandZuid zijn een hoop leuke dingen te beleven. StrandZuid is de bom! Op vrijdag 19 juni wordt er een speciale sit-down bierborrel georganiseerd. Je kunt een ticket bemachtigen voor 2 of 4 personen. Dit is inclusief goodiebag, welkomstdrankje, snacks, verrukkelijk 3-gangendiner, dj’s van de bierborrels, entertainment, gezelligheid en silent disco.

Adres: Europaplein 22

Waterkant bij de Weesperzijde

Het is geen strandje maar toch het vermelden waard, vinden wij. Bij de Weesperzijde voor Hesp kun je heerlijk aan het water zitten. En dat niet alleen, je kunt ook verfrissing opzoeken en zo de Amstel in duiken. Er zijn bij de Weesperzijde enorm veel leuke horecagelegenheden. Op 1 juni zijn onder andere de IJsbreeker en Hesp weer open gegaan. Ze zullen maar al te blij zijn met je komst. We kunnen je een bezoekje aan de kade van de Weesperzijde van harte aanbevelen. Vergeet na afloop niet je rotzooi op te ruimen.

Adres: Weesperzijde 135

De Ouderkerkerplas

Onder de rook van ons aller Amsterdam ligt de Ouderkerkerplas. Om deze Ouderkerkerplas heen tref je mooie natuur met onder meer bijzondere vogels. Aan de kant van de Ouderkerkse woningen kun je lekker met je handdoek op het strandje liggen. Er is ook veel gras rondom de Ouderkerkerplas. Daar kun je ook gezellig met je vrienden of familie tijd spenderen. Er is een volleybalnet aanwezig, speelattributen voor de kids en je kunt er ook lekker voetballen.

Voor zover wij weten kun je in Ouderkerk aan de Amstel ook probleemloos BBQ’en. Ben je geen BBQ-fanaat, dan kun je eten en drinken kopen bij de snackkar die op het terrein staat. Die staat er niet altijd….. Neem dus zelf ook wat lekkers mee en als je dat niet doet ben je met een paar minuten lopen bij de supermarkt op het Sluisplein in Ouderkerk aan de Amstel. De regels kunnen op dit moment inhouden dat je de Ouderkerkerkplas i.v.m. het Coronacrisis niet mag betreden.

Adres: Ouderkerkerplas

Diemerpark strandje

Op het strandje van het Diemerpark, op korte afstand van Amsterdam, kun je wat ons betreft een dagje heerlijk relaxen. Houd wel een beetje rekening met elkaar, door niet te dicht bij elkaar te liggen.

Adres: Zeeburgereiland en Nieuwe Diep

Strand bij Het Stenen Hoofd

Het Stenen Hoofd is een bijzondere plek in Amsterdam. Gelegen aan ’t IJ bevindt zich een schattig strandje waar je lekker op je handdoek kunt liggen. Er is ook een restaurant gelegen waar je gezellig kunt kletsen en eten en drinken kunt bestellen.

Adres: Stenen Hoofd 1

Gaasperplas strand

De Gaasperlas is een schitterend natuurgebied. Je kunt hier ook lekker op een strandje relaxen en af en toe een duik nemen in het water. Gaasperplas is gelegen aan het randje van Amsterdam Zuid Oost. Eens per jaar vindt hier het populaire dance festival Open Air plaats. Het festival is dit jaar helaas afgelast. Maar goed, je kunt je er nog lekker vermaken.

Adres: Gaasperplas strand

Pllek

Bij Pllek in Amsterdam-Noord kun je heerlijk op ’t strand chillen. En dat niet alleen. Bij Pllek heb je een prachtig uitzicht over het water van ’t IJ. Als je vanaf het Centraal Station naar Plekk toe wil gaan, kun je met het pondje naar de overkant. Naast chillen op het stand kun je nog veel meer leuke dingen doen bij Pllek.

Adres: T.T. Neveritaweg 59

Sloterstrand aan de Sloterplas

Het Sloterstrand kunnen we van harte aanbevelen. Super gezellig om met het gezinnetje eens een lekker stranddagje aan de Sloterplas door te brengen. Je kunt er lekker zwemmen, spelen en is er ook nog eens horeca aanwezig zodat de inwendige mens niets tekort schiet.

Adres: Sloterstrand

De Bajes Beach Club

In verband met de coronamaatregelen is restaurant A Beautiful Mess in de voormalige Bijlmerbajes naar buiten verplaatst. Op de binnenplaats van het complex is de Bajes Beach Club verrezen. Deze strandtent zal geopend zijn tot eind september. Je kunt hier een strandstoel of hutje huren.

Adres: H.J.E. Wenckebachweg 48