Strandjes in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Zoek jij leuke strandjes in en rondom Amsterdam? Er zijn in de stad genoeg stukjes zand om een bezoekje aan te brengen. Hieronder volgt een overzichtje van leuke strandjes in (en in de buurt) Amsterdam!

Strand Blijburg

We beginnen het blog met het grootste stukje strand in Amsterdam. Dan hebben we het over strand Blijburg. Ondanks dat ze in de buurt flink aan het verbouwen zijn, kun je hier nog steeds heerlijk op het strand vertoeven. Op het zand zijn er ook een aantal sportmogelijkheden. Zo zijn er een voetbalveldje en volleybalvelden aanwezig. Ook is er een gedeelte waar je kunt fitnessen. Er zijn wat knusse winkeltjes en een surf center en kitesurfbedrijf. Bij restaurant De Japanner kun je bijvoorbeeld wat lekkers eten. We waren er op een dinsdagavond. Hier kun je met een gerust hart een bezoekje aan brengen.

Leuke strandjes in Amsterdam

Adres: Strand Blijburg

Sloterstrand aan de Sloterplas

Het Sloterstrand kunnen we van harte aanbevelen. Super gezellig om met het gezinnetje eens een lekker stranddagje aan de Sloterplas door te brengen. Je kunt er lekker zwemmen, spelen en is er ook nog eens horeca aanwezig zodat de inwendige mens niets tekort schiet. Er zijn toiletten, picknickbanken en een volleybalnet aanwezig.

Er is wel een maar…. Dit is geen officiële zwemplek meer omdat de waterkwaliteit soms niet in orde is. Momenteel wordt het water geteisterd door een poepbacterie. Het is raadzaam om vooraf de waterkwaliteit te raadplegen zodat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan.

Adres: Sloterstrand

Strand bij Het Stenen Hoofd

Het Stenen Hoofd is een bijzondere plek in Amsterdam. Gelegen aan ’t IJ bevindt zich een schattig strandje waar je lekker op je handdoek kunt liggen. Er is ook een restaurant gelegen waar je gezellig kunt kletsen en eten en drinken kunt bestellen.

Adres: Stenen Hoofd 1

Gaasperplas strand

De Gaasperlas is een schitterend natuurgebied. Je kunt hier ook lekker op een strandje relaxen en af en toe een duik nemen in het water. De Gaasperplas is gelegen aan het randje van Amsterdam Zuid Oost. Er is ook een gedeelte waar naakt gerecreëerd kan worden.

Adres: Gaasperplas strand

Strand Nieuwe Meer

Strand Nieuwe Meer is één van de zwemstranden aan de noordwestoever van het Nieuwe Meer in Amsterdam Nieuw-West. Een uitermate geschikte locatie voor als je een gezin met kleine kinderen hebt. Er zijn diverse speeltoestellen, skatebaan en basketbalveldje aanwezig.

Adres: Anton Schleperspad 10

StrandZuid

Centraler in de stad, kun je het qua strand bijna niet beter krijgen! Bij StrandZuid zijn een hoop leuke dingen te beleven. Het motto is eat, beach, sleep, repeat. Je kan hier een bijzonder biertje drinken op het terras en lekker van de zon genieten. Daarnaast kan je er terecht voor lunch, borrel en diner. Er worden ook allerlei events georganiseerd. Veel bedrijven organiseren hier een bedrijfsuitje. Deze locatie is gelegen tussen de RAI en het Beatrixpark.

Adres: Europaplein 22

UP West

UP West is een vrij nieuwe hang out in Amsterdam-West. UP West biedt veel groen, een eigen stadsstrand, verschillende buitenterrassen en privétuinen en gratis parkeren voor de deur. Voor de liefhebber in combinatie met buitenactiviteiten voor kinderen en volwassenen. Met 35.000 m2 oppervlakte is er genoeg plek om onbezorgd op anderhalve meter buiten te zijn en iets te eten of te drinken.

Adres: Tom Schreursweg, 10

De Ouderkerkerplas

Onder de rook van ons aller Amsterdam ligt de Ouderkerkerplas. Om deze Ouderkerkerplas heen tref je mooie natuur met onder meer bijzondere vogels. Aan de kant van de Ouderkerkse woningen kun je lekker met je handdoek op het strandje liggen. Er is ook veel gras rondom de Ouderkerkerplas. Daar kun je ook gezellig met je vrienden of familie tijd spenderen. Er is een volleybalnet aanwezig, speelattributen voor de kids en je kunt er ook lekker voetballen. Sinds kort is er ook een horecagelegenheid aanwezig voor een hapje en drankje.

Adres: Ouderkerkerplas

Diemerpark strandje

Op het strandje van het Diemerpark, op korte afstand van Amsterdam, kun je wat ons betreft een dagje heerlijk relaxen. Volgens de kenners is dit een ideale plek voor ouders die kleine kinderen hebben. Stadsstrand Diemerpark wordt verder omschreven als een klein en overzichtelijk strandje.

Adres: Zeeburgereiland en Nieuwe Diep

Pllek

Bij Pllek in Amsterdam-Noord kun je heerlijk op ’t strand chillen. En dat niet alleen. Bij Pllek heb je een prachtig uitzicht over het water van ’t IJ. Als je vanaf het Centraal Station naar Pllek toe wil gaan, kun je met het pondje naar de overkant. Naast chillen op het stand kun je er nog veel meer leuke dingen doen. Er is een restaurantgedeelte en er worden veel evenementen georganiseerd.

Adres: T.T. Neveritaweg 59

Waterkant bij de Weesperzijde

Het is geen strandje maar toch het vermelden waard, vinden wij. Bij de Weesperzijde voor Hesp en Bam Boa kun je heerlijk aan het water zitten. En dat niet alleen, je kunt ook verfrissing opzoeken en zo de Amstel in duiken. Er zijn bij de Weesperzijde enorm veel leuke horecagelegenheden. Vergeet na afloop niet je rotzooi op te ruimen.

Adres: Weesperzijde 135

Mist er nog een strandje in Amsterdam? Dan worden we hier graag van op de hoogte gebracht, zodat we deze lijst compleet kunnen maken. Stuur dan graag een e-mail naar [email protected].