kringloopwinkel in Amsterdam
Kringloop Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Zoek jij een kringloopwinkel in Amsterdam? Bij kringloopwinkels worden spullen gedoneerd, waarna ze te koop worden aangeboden. Het rond laten gaan van goederen draagt bij aan een beter klimaat. Een kringloopwinkel kan er ook voor zorgen dat je goedkoop aan goederen kunt komen. Het is eveneens een handige manier om je kledingkast, zolder en schuur op te ruimen. De artikelen die in dergelijke tweedehandswinkels worden verkocht zijn vaak in te delen in huisraad, textiel, speelgoed, boeken, huishoudelijke apparaten en meubels. Veel leesplezier met ons blog: ’10 keer kringloopwinkel in Amsterdam’.

Nieuw-West, Zuidoost, West, Oost, Zuid

Zuid

Kringloop Amsterdam

De Kringloop Amsterdam bevindt zich in de Rivierenbuurt. In deze zaak is het mogelijk om allerlei unieke artikelen te kopen. Tegenover deze kringloopwinkel bevindt zich ook nog een leuke koffiezaak. Wellicht leuk om een bezoek aan beide locaties te combineren.

Adres: Trompenburgstraat 22

Oost

De Buurtkringloop

In de Javastraat vind je De Buurtkringloop. Een kleine doch gezellige winkel om eens naar binnen te stappen.

De Buurtkringloop is niet zomaar een kringloopwinkel in Amsterdam. Deze winkel organiseert ook nog eens evenementen voor de buurt! Iedere maand organiseren ze een event waarbij je iets leuks kunt gaan doen. Zo hebben ze al een Rummikub toernooi, dans workshop, zang workshop met een koor, voorleesochtend voor kinderen, workshop maak je eigen ring van een lepel, georganiseerd.

“De activiteiten worden georganiseerd zodat je iets leuks in de buurt kan doen, maar ook om een duwtje in de rug te geven om buurtbewoners te leren kennen. En er zijn nog veel meer leuke evenementen op de planning, waaronder Heel de Buurt bakt”, aldus eigenaresse Sophie van IJken.

10 keer kringloopwinkel in Amsterdam

Adres: Javastraat 105

Kringloopwinkel De Lokatie

Kringloopwinkel De Lokatie is een organisatie voor dagbesteding en werkervaring. Dit recyclingbedrijf draagt bij aan de verlenging van de levensduur van goederen. Deze organisatie runt ook kringloopwinkels aan Distelweg en Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Deze staan onderin dit artikel beschreven bij de kringloopwinkels in Amsterdam-Noord.

Adres: Eerste Oosterparkstraat 236

West

Kringloop West

Een leuke kringloopwinkel in Amsterdam! Naast de diversiteit aan aanbod worden er ook leuke creatieve zelfgemaakte dingen verkocht. Er is een vinyl hoek in koffiebar Prut waar je onder het genot van een kopje koffie kunt struinen tussen LP’s! Kringloop West geeft aan dat alles te koop is. Het aanbod is naar eigen zeggen tegen een scherpe prijs verkrijgbaar.

Adres: Tweede Hugo de Grootstraat 70

Kringloopwinkel Kerk en Buurt

Ze verkopen bij Kringloopwinkel Kerk en Buurt graag de spullen die door jou reeds gebruikt zijn. Denk aan meubels, kleding, cd’s, servies, bestek, huishoudelijke apparaten en boeken De opbrengst van deze kringloopwinkel in Amsterdam komt ten goede aan de andere projecten van Kerk & Buurt.

De winkel maakt zich hard voor leefbaarheid in de buurten. Dit doen ze met oog voor de eigenheid van bezoekers en vrijwilligers. “Iedereen is welkom ongeacht geloof, leefstijl, kleur, gender, geld, scholing, huis of waar je wieg heeft gestaan, voor een luisterend oor, of om de handen uit de mouwen te steken”, aldus Kringloopwinkel Kerk en Buurt.

Adres: De Wittenkade 111

Antiekbeurs Amsterdam 700

Bij Antiekbeurs Amsterdam 700 tref je mooie spullen zoals tafels, stoelen, kasten, dressoirs en nog meer. De items variëren in diverse stijlen. Volgens de winkel is er voor ieder wel wat leuks te vinden. Ook wordt aangegeven dat het de moeite waard is om er eens een kijkje te nemen.

Adres: Van Slingelandtstraat 24

Zuidoost

Kringloop Centrum Zuidoost

Bij deze kringloopwinkel in Amsterdam Zuidoost werken ze graag samen op een duurzame en verantwoorde manier. Zo krijgen goederen een goed tweede leven. Het assortiment wordt omschreven als veelzijdig en dagelijks krijgen ze nieuwe spullen binnen. Je bent welkom om een kopje koffie/thee te komen doen!

Adres: Schepenbergweg 26

Nieuw-West

Terre des Hommes winkel Amsterdam

Bij Terre des Hommes winkel Amsterdam geven ze aan blij te zijn met mooie artikelen die jij niet meer gebruikt. Er worden onder andere kleding, accessoires, sieraden, speelgoed, legpuzzels en kleine (huishoudelijke) apparaten ingekocht en verkocht. Houten speelgoed en kunst wordt enorm gewaardeerd.

Adres: Lambertus Zijlplein 27

Noord

Kringloopbedrijf De Lokatie

Kringloopbedrijf De Lokatie is een recycling bedrijf dat bijdraagt aan de verlenging van de levensduur van goederen. Deze organisatie runt eveneens een kringloopwinkel in Amsterdam-Oost en nog een in Amsterdam-Noord. Zie elders in dit artikel.

Adres: Distelweg 85

Kringloop Re-circle

Het doel van Kringloop Re-circle is bijdragen aan een circulaire economie met als middelpunt mens en milieu. Ze willen hergebruik en recycling stimuleren en afval minimaliseren. Dit doen ze onder andere door jouw gebruikte goederen een tweede kans te geven!

Adres: Buikslotermeerplein 319

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam