Hobbywinkels in Amsterdam: dit zijn de leukste en hier zitten ze!

Op zoek naar hobbywinkels in Amsterdam? In de stad zijn voldoende leuke hobbywinkels om een bezoekje aan te brengen. Vrije Tijd Amsterdam ging op zoek naar de leukste plekken met hobby materiaal. Met trots presenteren we dus ons lijstje ‘Hobbywinkels in Amsterdam: dit zijn de leukste en hier zitten ze!’

Zuid, centrum, west

Zuid

Pipoos Amsterdam

Deze hobbywinkel heet Pipoos Amsterdam. Pipoos is ruim 25 jaar de grootste winkelketen in Nederland en België als het aankomt op hobbyartikelen. Het bedrijf is onderdeel van het Zweedse bedrijf Panduro. Volgens de medewerkers van dit bedrijf is het goed om dingen met de hand te maken. Het stimuleert de creativiteit van mensen. Daarnaast zorgt het hobbyen voor balans in je leven.

De mensen die hier werken hebben een passie voor knutselen. Ze doen constant hun best om hun klanten inspiratie te bieden. Dit doen ze onder andere door het volgen van de nieuwste trends op hobbygebied. Pipoos is er voor iedereen die hobbymatig, creatieve vrijetijdsbesteding zoeken, persoonlijk iets willen maken en/of doen. Dit kan voor jezelf zijn maar ook voor iemand anders.

Deze winkel om te hobbyen ligt aan de Ceintuurbaan. Dit is een straat in De Pijp in Amsterdam Zuid. In de buurt zijn vele andere dingen te doen. Zo tref je aan dezelfde weg vele horecagelegenheden zoals restaurants en hotels. Daarnaast zijn er vele andere winkels waar je een bezoekje aan zou kunnen brengen. Op korte afstand ligt onder andere de Ferdinand Bolstraat met vele winkelmogelijkheden. De Albert Cuypmarkt ligt ook in de buurt.

Adres: Ceintuurbaan 334

Van Beek Art Supplies

Bij Van Beek Art Supplies tref je een breed assortiment aan kunstenaarsbenodigdheden. Je kan hier items kopen zoals grafische artikelen, penselen, tekenmaterialen, papier, verf, klei en schildersdoeken. Het bedrijf stelt zich te onderscheiden door een groot assortiment. De artikelen bij deze winkel worden tegen scherpe prijzen aangeboden.

Het bedrijf is in 1895 opgericht. Van Beek Art Supplies begon destijds met een winkel op de Stadhouderskade. Deze winkel bestaat nog steeds. Op dit moment heeft deze organisatie 8 winkels in Nederland.

De Weteringsschans is een straat in het centrum van Amsterdam, ook hier is een filiaal gevestigd. De Weteringsschans verbindt het Leidseplein met het Frederiksplein. Er zijn allerlei soort ondernemingen aan de straat gevestigd. In de buurt van de locatie zijn genoeg dingen te doen. Je bent zo in het centrum van de stad, terwijl je eveneens dicht in de buurt van De Pijp bent.

Adres: Stadhouderskade 63

Centrum

Vlieger

Bij Vlieger tref je een heel breed assortiment aan verschillende papier- en kunstschildersmaterialen. Deze winkel stamt uit 1869. Deze Amsterdamse winkel telt twee verdiepingen. Op de begane grond kun je terecht voor artikelen zoals papier, karton, flambard, enveloppen, plastics en lijm. Op de eerste etage vind je onder andere tekenmaterialen, schildersmaterialen, presentatiemateriaal en kantoor.

De Amstel is een bekende straat in Amsterdam en ligt aan de gelijknamige rivier. In het straatje zitten allerlei leuke barretjes en een aantal winkels. Aan de Amstel ligt ook De Kleine Komedie, een befaamd Amsterdams theater.

Adres: Amstel 34

Koud Kunstje

Koud Kunstje staat terecht in onze lijst met hobbywinkels in Amsterdam! Dit is een knutselwinkel aan de Rozengracht. Je kan hier ook producten kopen via de online webshop. Bij deze hobbywinkel in Amsterdam worden eveneens kinderfeestje georganiseerd. Je kunt dan denken aan een leuke knutselmiddag, Cactusbeertje-in-een potje feestje of Kinderfeestje ‘Paint like Monet”.

Rachel Rikkers is de drijvende kracht achter deze onderneming. Zij is vanaf jong al met creatieve dingen bezig. Toch koos ze eerst voor een andere baan waar ze uiteindelijk een burn-out kreeg. Deze vervelende fase en leuke fase waar ze kinderen kreeg zorgden er uiteindelijk voor dat ze haar hart ging volgen.

Ze begon allereerst voor haarzelf in 2005. Dit was in Zwolle. Die plek werd later verruild voor Amsterdam. Gezinsontwikkelingen zorgde er uiteindelijk voor dat ze haar winkel aan de Rozengracht in Amsterdam opende.

De Spaarndammerstraat is een woon- en winkelstraat in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam Oud-West. In deze wijk zijn allerlei dingen te doen. Zo ligt deze locatie onder andere dicht in de buurt van het Westergasterrein. Hier kun je terecht voor allerlei culturele bezigheden. Ook zijn er vele horecagelegenheden.

Adres: Rozengracht 49E

Van der Linde

Van der Linde is een van de leuke hobbywinkels in Amsterdam. Ze zijn specialist in kunstenaarsbenodigdheden en grafisch studiomateriaal. Deze organisatie staat al sinds 1898 bekend als specialist van kunstenaars- en tekenmateriaal. Op dit moment bestaat het assortiment uit meer dan 65.000 artikelen. Volgens het bedrijf zelf is dit de grootste voorraad in heel Nederland.

In de winkel zijn vaak professionele beeldende kunstenaars, studenten en hobbyisten te vinden. Volgens de winkel gaan al deze mensen naar Van der Linde als ze schilders- en/of kunstmateriaal nodig hebben.

Er gaat een mooie historie achter dit bedrijf schuil. Er werd ooit gestart met een shop van 50 m2. Klanten konden er ook een kop koffie drinken. Inmiddels is de organisatie gegroeid tot een pand van 400 m2 aan de Rozengracht.

De Rozengracht is een straat in Amsterdam centrum. In deze straat zijn meerdere dingen te beleven. Er is onder andere een ruim winkelaanbod. Ook vind je er verschillende supermarkten en kappers. Op de Rozengracht vind je ook Boom Chicago. Dit is een leuk theater in Amsterdam waar van alles is te beleven.

Adres: Rozengracht 38

West

Mozaïek Lagarto

Mozaïek Lagarto is een Mozaïek specialist in Amsterdam West waar je allerlei mozaïek werken kan kopen en workshops kunt volgen.

Deze winkel is goed in ‘doe het zelf’ pakketten. De pakketten worden in eigen beheer ontworpen en geproduceerd. Alle mozaïekpakketten hebben een duidelijke voorbeeldfoto en stap-voor-stap werkbeschrijving. Er wordt volgens het bedrijf gewerkt met prachtige materialen van keramiek en glas.

Adres: Spaarndammerstraat 58