Het verhaal achter Muziekschool Amsterdam Noord

“Muziekschool Amsterdam Noord is, als partner van het stadsdeel, de muziek- en dansschool voor Amsterdam-Noord. Met een divers team van ruim zestig medewerkers werken we dagelijks aan onze missie: alle kinderen en jongeren uit Amsterdam-Noord de mogelijkheid geven het plezier van samen muziek maken ervaren en zichzelf te ontwikkelen”, vertelt Marlette Willemsen.

Locaties

“De school bevindt zich in de Alkmaarstraat in Nieuwendam. Maar we geven ook lessen op verschillende partner-locaties verspreid over en op de meeste basisscholen in Noord.”

Bevlogen teamleden

“We hebben een team van ruim 60 professionals en een dans & ballet juf. Op de meeste basisscholen in Amsterdam Noord kan je dan ook een muziekleraar van Muziekschool Amsterdam Noord vinden waar we aan heel veel groepen muzieklessen geven. De directeur, Johan Akerboom, is een bekend gezicht in Amsterdam Noord.”

Kinderen & jong volwassenen

“We hebben muzieklessen op heel veel instrumenten, ook music production/dj lessen, en daarnaast dans- ballet- en pilates lessen. We hebben kinderen, jongeren en volwassenen, genoeg te bieden.”

Het verhaal achter Muziekschool Amsterdam Noord
Foto via Muziekschool Amsterdam Noord

Cursussen, muziek- en danslessen

“Er zijn muziek, danslessen en korte cursussen voor kinderen vanaf 1,5 jaar! Wij bieden naast de jaarcursussen geregeld turbocursussen aan, bijvoorbeeld op de ukelele, zodat iedereen een instrument kan leren spelen.”

Gratis uitvoeringen

“In onze Grote Zaal hebben wij veel gratis uitvoeringen die we op de website aankondigen. Op dit moment is de muziekschool in verband met corona helaas dicht en zijn er ook geen uitvoeringen.”

Doorstromen naar de academie

“Als een kind/jongere bijzonder gemotiveerd en/of getalenteerd is kan je doorstromen naar de academie, dan krijg je langere lessen, workshops, en extra activiteiten aangeboden.”

Jeugdorkesten en bandjes

“Onze jeugdorkesten “The Young Ones” , “AJUNSO” en “AYSO” (Amsterdam Youth Orchestra) en de 7 bandjes van onze muziekschool treden, buiten de corona tijd, veel op en zijn te treffen op bijzondere plekken”, laat een van muziek bevlogen Marlette Willemsen ten slotte namens Muziekschool Amsterdam Noord weten.