EK-wedstrijden toegestaan op terrassen in Amsterdam
Oranjesupporters op het Leidseplein. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

EK-wedstrijden zijn vanaf komend weekend toegestaan op terrassen in Amsterdam. Dat besluit is woensdag genomen door burgemeester Femke Halsema. Horecazaken in de hoofdstad mogen vanaf dit weekeinde tv-schermen plaatsen, waarop je naar EK-wedstrijden kunt kijken.

Geen vergunning

Horeca-uitbaters hoeven hiervoor geen vergunning te hebben. Er gelden wel speciale voorwaarden waar men zich aan dient te houden. Op de terrassen zullen de coronaregels nog ‘gewoon’ van kracht zijn. Zo moeten Amsterdammers zittend naar de wedstrijd kijken. Er zal nog 1,5 meter afstand van elkaar gehouden moeten worden.

Schermen op terras gericht

De grote schermen moeten gericht zijn op het terras. Het scherm mag niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Kroegeigenaren moeten in het bezit zijn van een geldige exploitatievergunning. De verantwoordelijkheid van een goed verloop en het naleven van de coronaregels ligt bij de kroegeigenaren. Als je op het terras wilt kijken zul je van tevoren een reservering moeten maken.

Nederland speelt in Hongarije

Nederland speelt zondag in Hongarije de 8e finale van het EK VOETBAL 2021. De ploeg van bondscoach Frank de Boer neemt het op tegen Tsjechië.