Demonstratie in Amsterdam West tegen anti transgender geweld
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Vrijdagavond zijn circa tweehonderd demonstranten in Amsterdam West de straat opgegaan om te demonstreren tegen anti transgender geweld. Aanleiding was de aanval op de non-binaire transvrouw Mala Badi.

Laffe aanval

Onder de noemer ‘Trans Dignity Mars’ liepen de actievoerders in een protestmars over de Admiraal de Ruijterweg. Op deze straat werd Mala Badi vorige week aangevallen door zeven mannen. Ze werd hier uitgescholden voor kankerhomo, geïntimideerd en geduwd. “Iemand wilde mij slaan, ik huilde, maar niemand hielp”, liet Badi weten aan AT5/NH Nieuws.

Protestmars

De protestmars startte aan de Admiraal de Ruiterweg 80 en eindigde bij nummer 472. Omdat er veel Arabisch sprekende mensen in en rondom de straat wonen, werd er tijdens de mars ook in het Arabisch gesproken.

Luid applaus

Onderweg werd stilgestaan bij het incident en vele andere anti transgender gerelateerde gebeurtenissen. Er waren toespraken van een aantal mensen uit de organisatie en ook Badi nam lange tijd het woord. De onlangs aangevallen transpersoon oogde strijdbaar en kreeg een aantal keren luid applaus van de aanwezige demonstranten.

Demonstratie in Amsterdam West tegen anti transgender geweld
Mala Badi aan het woord.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel -> ‘Veiligheid voor iedereen’, klonk er door de straten van Amsterdam West.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam