De Grote Verkiezingsestafette met Teun van de Keuken, Nick Schilder e.v.a.

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. Daarom organiseert De Balie op zaterdag 5 maart van 12.00 tot 20.00 uur De Grote Verkiezingsestafette. Hierin gaan lokale politici en maatschappelijke organisaties met mensen uit alle hoeken van de samenleving en Nederland in gesprek over thema’s waar veel goede doelen zich dagelijks voor inzetten. De acht uur durende estafette wordt gemodereerd door Teun van de Keuken en singer-songwriter Meau verzorgt de muzikale intermezzo’s. Parallel aan het hoofdprogramma host Nick Schilder in de salon het Plan B Café, waar hij met diverse gasten in gesprek gaat over duurzaamheid. De Grote Verkiezingsestafette is een samenwerking met de Nationale Postcode Loterij.

De Grote Verkiezingsestafette
Tijdens de verkiezingsestafette gaat Teun van de Keuken met zijn gasten in gesprek over de thema’s die nu belangrijk zijn, zoals woningbouw, gezondheidszorg, kansenongelijkheid en vertrouwen in de overheid. Ieder thema wordt ingeleid door een persoonlijk verhaal van een ervaringsdeskundige, daarna gaat een gezelschap van experts en vertenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, bestaande uit o.a. wetenschappers, politici en goede doelen met elkaar in gesprek over de pijnpunten binnen dat thema en tot slot volgt een een-op-een debat tussen twee lokale politici uit dezelfde regio.

Te gast in De Balie tijdens de verkiezingsestafette zijn onder anderen: De Kiesmannen, kandidaat gemeenteraadslid Itay Garmy, journalist Sander Heijne, directeur Jeugdeducatiefonds Hans Spekman, directeur Fonds Gehandicaptensport Nike Boor, directeur Museum Arnhem Saskia Bak, algemeen directeur LTO Nederland Hans van den Heuvel, hoofd public affairs Natuurmonumenten Bjørn van den Boom, socioloog Jaron Harambam, voorzitter GGZ Ruth Peetoom en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.

Plan B Café
Parallel aan het hoofdprogramma host Nick Schilder van 14.30 tot 16.30 uur in de salon van De Balie het Plan B Café. Hierin gaat Nick met diverse gasten, onder wie redacteur en schrijver Jaap Tielbeke, duurzaamheids-influencer Marije van der Made en toekomstantropoloog Roanne van Voorst in gesprek over duurzaamheid. Hoe maak je duurzamere keuzes? En hoe leef je op een manier die goed is voor onze planeet?