Welke planten ga jij bestellen voor je tuin of interieur?
Afbeelding van David Mark via Pixabay

Oké, voor sommige dingen moet je nog echt de deur uit. Zoals je kerstboom wegbrengen naar het recyclepunt in De Baarsjes. Maar voor ontzettend veel producten kun je gewoon lekker thuisblijven en ze gewoon bestellen vanuit je luie stoel. Voor eten, kleding, boodschappen en schoenen ben je dit natuurlijk al lang gewend. Maar wist je ook dat je planten gewoon online kunt bestellen? Of het nu gaat om je tuin of om je interieur, je kunt alle kanten op met de webshops die er op dit gebied zijn.

Niemand die je lastigvalt

Heb je een hekel aan andere shoppers die tegelijk met jou op het idee kwamen om naar het tuincentrum te gaan? Kun je jezelf soms niet horen denken in het gangpad terwijl andermans kinderen gillen en schreeuwen? Dat zijn nu juist de dingen die je kunt oplossen door online te gaan shoppen.

Er zijn ook geen opdringerige verkopers die je lastigvallen, je doet alles lekker op je eigen tempo. En geen openingstijden waar je rekening mee hoeft te houden. Het enige verschil is dat je de geur van de bloeiende planten niet kunt ervaren. Maar misschien vinden ze daar binnenkort nog wel iets revolutionairs voor uit…

Ruim assortiment én inspiratie

Het grootste voordeel van online planten bestellen is dat je kunt kiezen uit een zeer uitgebreid assortiment. Feitelijk past er in het magazijn van de webshop een ruimere selectie planten voor binnen en buiten dan in een tuincentrum. Maak je keuze uit duizenden plantensoorten én de variaties binnen elke soort.

Klinkt dat een beetje intimiderend en weet je dan niet wat je moet kiezen? Daar hebben ze wat op gevonden bij de plantenwebshops: ze bieden je inspiratie die je helpt bij het bepalen van de beste planten voor jouw situatie. Dat is in een fysieke winkel toch een stuk moeilijker te realiseren.

Vertrouw op veiligheid en garantie

Wanneer je bij een fysiek tuincentrum terug wilt met een bepaald product, dan kan dat gewoon en lossen ze je probleem op. Maar hoe zit dit eigenlijk bij online plantenwinkels? Wees gerust: een online tuincentrum is net zo goed verplicht om je de wettelijke garantie te bieden op je aankopen als een fysieke winkel.

Meestal krijg je 1 jaar groei- en bloeigarantie op bloembollen en zaden en 6 maanden groei- en bloeigarantie op kamerplanten, vaste tuinplanten, struiken, bare rooted en bomen. Plaats dus vol vertrouwen je bestelling online, want je bent gewoon verzekerd van garantie.

Zeg het maar: welke planten kies jij om je tuin of je interieur te verfraaien?