Verkopen bol.com stijgen door Corona
Etos draait ook goed! Originele afbeelding -> https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Etos_Hereweg,_Groningen_(2017).jpg#/media/File:Etos_Hereweg,_Groningen_(2017).jpg Author: Donald Trung

Goed nieuws voor bol.com. De webwinkel presteert, in tegenstelling tot vele andere bedrijven, goed ten tijde van Corona. Dat blijkt uit kwartaalcijfers die bekend zijn gemaakt door Ahold Delhaize. Dit bedrijf is het moederbedrijf van bol.com.

Profijt door corona maatregelen

De verkochte producten van bol.com lagen in de eerste drie maanden van dit jaar 39,5 procent hoger in vergelijking van dezelfde periode vorig jaar. De Nederlandse webwinkelgigant lijkt profijt te hebben maatregelen die er gelden vanwege Corona. Winkelstraten blijven veelal leeg en consumenten die gaan shoppen doen dit veelal online.

Verkopen van derde partijen

Het waren niet alleen de normale verkopen van bol.com die de lucht in schoten. Verkopen van derde partijen lagen 66 procent hoger ten opzichte van het afgelopen jaar. De webwinkel gigant zag het aantal derde verkopers met reuze cijfers stijgen. Vorig jaar lag het aantal handeslpartners op 1.700 en dit jaar ligt het totaal op 21.000.

Albert Heijn, Etos en Gall & Gall

Albert Heijn, Etos en Gall & Gall vallen eveneens onder Ahold Delhaize. Deze retail giganten zagen hun verkopen met ongeveer 10 procent groeien ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Online werd er bijna 25 procent meer aan producten verkocht.

Over bol.com

Bol.com is een webwinkel in Nederland en België. Het hoofdkantoor van de webwinkel ligt in Utrecht. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG. De webwinkel telde in 2019 meer dan 1.800 werknemers en 23 miljoen artikelen. De oprichter van bol.com is Daniel Ropers. Op het moment van schrijven is Huub Vermolen de CEO.

VTA Business

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Adidas verkoopt minder door Corona: toch vertrouwen bij CEO