Scheiding? Zo verkoop je je trouwring
Afbeelding van Pexels via Pixabay

Toen jij met je partner in het huwelijksbootje stapte, hebben jullie bij elkaar een trouwring om de vinger geschoven. Zijn jullie inmiddels niet meer bij elkaar? Dan vraag jij je mogelijk af wat je met de trouwring moet doen. Als je goede herinneringen aan het huwelijk hebt, kun je de ring bewaren. Er zijn ook veel mensen die hun trouwring verkopen na een scheiding. Dit gebeurt vooral omdat zo’n ring je een leuk geldbedrag op kan leveren, zeker als hij van goud is. Ben je gescheiden en wil je jouw trouwring verkopen? Wij vertellen je hier hoe je dat doet.

Zoek uit hoeveel jouw trouwring waard is

Sommige mensen denken dat een trouwring standaard veel geld waard is, maar dat is niet het geval. Verwacht daarom niet dat je een groot geldbedrag overhoudt aan de verkoop van zo’n ring. Op deze manier voorkom je dat je teleurgesteld wordt. Sommige mensen bieden hun trouwring te koop aan en zien wel wat zij ervoor krijgen. De ring levert je dan nog wat op en dat is niet het geval als je hem in de kast laat liggen of weggooit.

Verkoop je jouw trouwring zonder dat je weet hoeveel hij waard is? Dan krijg je hier later mogelijk spijt van. Misschien dat je vlak na de verkoop wel hoort dat je er aanzienlijk meer voor had kunnen vragen. Reden genoeg om eerst uit te zoeken hoeveel een trouwring waard is. Je kunt zelf een poging wagen, maar dat is niet verstandig als je geen kennis van sieraden hebt. Laat jouw trouwring daarom liever taxeren door een professional.

Waarom trouwring laten taxeren?

Er zijn mensen die het overdreven vinden om met een gouden trouwring bij een goudexpert langs te gaan. Toch is het wel degelijk de moeite waard. Zo’n expert weet immers alles van goud. Hij gaat in eerste instantie op zoek naar een keurmerk. Aan de hand hiervan kan hij namelijk bepalen of het om een trouwring van echt goud gaat. Bovendien helpt zo’n keurmerk hem om een inschatting te maken van de waarde van het sieraad. Neem je jouw trouwring mee naar een goudexpert? Dan mag je vaak bij de taxatie aanwezig zijn. Hierdoor weet je dat de taxatie op een eerlijke wijze verloopt.

Aan wie verkoop je de ring?

Heb je jouw trouwring laten taxeren? Dan weet je hoeveel je er voor kunt vragen. Nu is het alleen nog en kwestie van een koper vinden. Dit is niet bijzonder lastig, zeker niet als het om een trouwring van goud gaat. Er is namelijk veel vraag naar goud. Je kunt gouden sieraden verkopen via een website voor tweedehands spullen of aanbieden op sociale media. Daarnaast kun je de ring meenemen naar de plaatselijke juwelier. Als je voor één van deze opties kiest, krijg je doorgaans geen eerlijke prijs voor jouw goud. Dit is wel het geval als je jouw trouwring verkoopt aan een goudexpert. Heb je de ring laten taxeren? Dan brengt de goudexpert hier een bod op uit. Als het voorstel je kan bekoren, krijg je het geld direct contant uitgekeerd.