Ondernemers profiteren bij aangifte 2018 van fiscale voordelen
Zakenlieden mogen kosten van zakenlunch 2018 fiscaal aftrekken.

Ondernemers profiteren bij aangifte 2018 van fiscale voordelen

Goed nieuws voor ondernemers in Amsterdam. Vanaf 1 maart mogen zzp’ers en andere ondernemers aangifte doen bij de belastingdienst, met als geluk dat er enkele mooie voordeeltjes behaald kunnen worden. Met de aangifte is het voor ondernemers uit het bedrijfsleven mogelijk te profiteren van mooie fiscale voordelen.

Belkosten of zakenlunches inzetten als slimme aftrekpost

Zo kun je onder andere je gemaakte belkosten of zakenlunches inzetten als slimme aftrekpost. Maar ook de zelfstandigenaftrek is een belangrijke aftrekpost tijdens de aangifte 2018. Zakenlieden die investeringen doen krijgen op bepaalde facetten ook een stukje voordeel.

De huidige fiscale regelgeving kent overigens niet alleen maar louter de voordelen. ZZP’ers die thuis werken moeten voldoen aan strenge regelgeving. Onderzoek van het centraal bureau van de statistiek wees enige tijd geleden uit dat ongeveer de helft van de zzp’ers geen inkomstenbelasting betaalt.

Slechts 10% van de kleine ondernemers besteedt hun administratie uit

Slechts 10% van de kleine ondernemers besteedt hun administratie uit. Dat komt met name door relatief hoge kosten die daaraan verbonden zijn, maar steeds meer ondernemers zien ook de voordelen in van online boekhoudprogramma’s. Gemak, overzichtelijkheid en zelf grip houden op de financiën worden als de belangrijkste voordelen benoemd.

Ruim een miljoen mensen in 2018 actief als ZZP’er

Op basis van een telling die tot stand gekomen is door het CBS telde Nederland in het vorige jaar bijna 1,1 miljoen mensen die als ZZP’ers hun brood moesten verdienen. Datzelfde onderzoek wees uit dat de groep ZZP’ers in ons land zeer divers is en dat de meesten relatief oud zijn. Je moet dan denken aan 45+ en qua mannen en vrouwen verhoudingen zijn de mannen oververtegenwoordigd.

Een ander onderzoek van het Centraal Bureau van de statistiek liet zien dat de meeste nieuwe zelfstandigheden waren gaan ondernemen omdat ze een nieuwe uitdaging zochten. Ook werd aan gegeven altijd al de intentie te hebben gehad om als ZZP’er door het leven te gaan. Daarnaast staat ontslag ook regelmatig aan de basis voor de overstap.

vrijetijdamsterdam.nl

 

 

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting