Minister Bruno Bruins heet EMA welkom in Amsterdam
Fotoreportage over de voortgang van de verbouwing van het Spark gebouw voor de tijdelijke huisvesting EMA in Amsterdam

Minister Bruno Bruins heet EMA welkom in Amsterdam

De tijdelijke huisvesting voor het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) is klaar voor gebruik. Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) verhuist dit jaar van Londen naar Amsterdam.

Dit is een belangrijke stap in de verhuizing van het EMA naar Nederland. Het EMA brengt jaarlijks 36.000 bezoekers naar Nederland en zorgt voor de komst van vele bedrijven. Vandaag heeft minister Bruins de sleutel van het Spark-gebouw overgedragen aan EMA. Dat nieuws heeft relocatema.nl bekend gemaakt.

Minister Bruno Bruins via relocatema.nl: “Het is cruciaal voor miljoenen patiënten in Europa dat het EMA ongestoord haar werk kan doen om de veiligheid en kwaliteit van geneesmiddelen te bewaken. Daarom zijn we ook trots dat het EMA zich heeft gevestigd in Nederland. We heten EMA van harte welkom in de tijdelijke locatie totdat het volledig nieuwe gebouw in gebruik genomen kan worden aan het eind van het jaar”.

“Vandaag is een belangrijke eerste stap voor EMA’s nieuwe leven in Nederland. Ik wil alle Nederlandse autoriteiten die zo hard hebben gewerkt om te zorgen dat alles in Nederland klaar is om ons te verwelkomen, hartelijk bedanken. Die voorbereiding maakt een soepele overgang mogelijk en voorkomt vertragingen bij het vervullen van onze belangrijke volksgezondheidsmissie”, aldus uitvoerend directeur EMA Guido Rasi.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Bedrijf Tom Coronel kampt met financiële perikelen