Italiaans restaurant d'Antica is nu Sale e Pepe
Restaurant Sale e Pepe. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Italiaans restaurant d’Antica is nu Sale e Pepe

Recentelijk heeft het bekende Italiaanse restaurant d’Antica zijn deuren gesloten, waarna het vrijwel direct is opgevolgd door een nieuw Italiaans restaurant onder de naam Sale e Pepe. Dat nieuws meldt reguliers.net.

‘D’Antica was al sinds medio jaren ’90 gevestigd in een groot en opvallend gemoderniseerd pand in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, tussen Vijzelstraat en Rembrandtplein.

D’Antica werd geopend door Giovanni d’Antuono, die voorheen in het Haarlemse familierestaurant Napoli werkte. Met authentieke Italiaanse gerechten wist hij de zaak tot een van de meest gerenommeerde Italiaanse restaurants van Amsterdam te maken’, schrijft reguliers.net.

“Er kwamen dan ook regelmatig vele bekende Nederlanders, zoals advocaten, voetballers en zakenmensen. En zelfs internationale sterren als George Clooney, Joe Cocker, Isabella Rosselini, Queen en Pelé aten bij d’Antica. Giovanni’s zoon Carmine d’Antuono begon in 2002 het eveneens bekende restaurant Cinema Paradiso in de Westerstraat.

Waardoor d’Antica moest sluiten is niet helemaal duidelijk. Wel viel op dat in het linker gedeelte van het pand telkens met weinig succes nieuwe concepten werden uitgeprobeerd, tot en met een fietsenverhuur aan toe. Achteraf blijkt al op 11 september j.l. het faillissement van d’Antica BV te zijn uitgesproken.

Italiaans restaurant d'Antica is nu Sale e Pepe
Restaurant Sale e Pepe. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De opvolger van d’Antica is eveneens een Italiaans restaurant onder de naam Sale e Pepe (“zout en peper”). Deze zaak opende eind 2016 aan de Albert Cuypstraat 56 in de Pijp, maar is nu dus naar het duidelijk grotere pand aan de Reguliersdwarsstraat verhuisd”, is onder andere te lezen in het bericht van reguliers.net.

vrijetijdamsterdam.nl