Heineken maakt weer winst
Heineken brouwerij in Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Bierbrouwer Heineken heeft weer winst gemaakt. In de eerste helft van 2021 hield Heineken ruim een miljard euro over. De bierbrouwer heeft desondanks nog wel zorgen. Zo maakt Heineken zich nog zorgen over coronabeperkingen in continenten zoals Azië en Afrika. Er zijn ook zorgen over stijgende grondstofprijzen.

In dezelfde periode van het voorgaande van het jaar had het bierconcern nog een verlies van 300 miljoen euro. Dat kwam vooral door horeca dat door de Corona pandemie de deuren gesloten moest houden. Er waren zelfs een aantal landen waar er helemaal geen alcohol verkocht mocht worden.

Ook in eigen land gaan de zaken nog niet als voor de pandemie. In de Nederlandse horeca was er vergeleken met vorig jaar meer dan 40 procent minder omzet in bars.

Vooruitzichten niet rooskleurig

De baas van Heineken, Dolf van den Brink, ziet zijn organisatie dit jaar nog niet herstellen. Zo laat hij weten aan de NOS. “Met de prijzen op het huidige niveau, zal dit ons in de tweede helft van dit jaar raken”, aldus de Heineken baas via de NOS.