Hardcupleverancier Cupstack neemt Cupking over
Soenda Festival

Hardcupleverancier Cupstack neemt Cupking over. Dat heeft Cupstack bekend gemaakt. Met de overname krijgt Cupstack onder meer de voorraad hardcups en het klantenbestand van Cupking in haar bezit. Ook campagnes onder de noemer ‘Never Give Up On Your Cup’ worden vanaf nu door Cupstack uitgevoerd. Als gevolg van de overname groeit Cupstack uit tot de marktleider binnen de evenementen en festivals.

Er werd sinds afgelopen zomer gewerkt aan de overname. Het eerste gesprek dateert van juli 2020, waarna een maand later het eerste bod volgde. Cupstack kon in die fase niet altijd aan de vraag voldoen, omdat bekers, die klanten zochten, niet in het assortiment zaten. Door de overname verwacht Cupstack vrijwel geen ‘nee’ meer te hoeven verkopen. Paul van Berlo, eigenaar van Cupking: “De activiteiten binnen Cupking weken eigenlijk af van onze core business, de evenementen. Wij willen ons nu nog meer focussen op die evenementen Into The Grave en Dynamo Metal Fest en ons boekingskantoor Loud Noise.”

Door de overname beschikt Cupstack nu ook over bekers met het logo van de “Never Give Up On Your Cup” campagne. Deze campagne is opgezet door de Plastic Promise, een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur, het bedrijfsleven en Stichting Green Events.

De overname vormt een belangrijke stap op weg naar de toekomst, volgens Mirza van Meerwijk van Cupstack: “De Corona-crisis heeft ons ook voor de nodige uitdagingen gesteld, maar we hebben ook gezegd dat we die crisis wilden aangrijpen om er sterker uit te komen. We willen zoveel mogelijk events voorzien van hardcups, want dat past ook binnen onze ambitie om de letten op duurzaamheid. We willen dit ook doorgeven aan de volgende generatie en past ook bij het motto van ons moederbedrijf Mangrove Group: ‘empowering the next generation’.”

De eigenaren van Cupstack hebben meer dan twaalf jaar ervaring met horeca op evenementen, waarvan zo’n tien jaar met hardcups. Het bedrijf wil een verandering brengen in de gehele keten; van mens tot omgeving. Cupstack kan nu nog beter inspelen op de vraag vanuit de markt en werkt bovendien met de duurzaamste spoelstraat van Nederland. Daarmee levert Cupstack een belangrijke bijdrage aan het feit dat volgende generaties ook kunnen genieten van een duurzaam evenement. De kernwaarden plezier, impact, betrokken en vernieuwend staan hoog in het vaandel.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam