Google introduceert Grow My Store

Google introduceert Grow My Store
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Google heeft zondag in Amsterdam een nieuwe dienst gepresenteerd. De zoekmachine der zoekmachines lanceerde de dienst Grow My Store. Via de website van Grow My Store krijgen retailers de kans hun website een online scan te laten ondergaan. Dat houdt in dat de webshop wordt geanalyseerd op 22 variabelen die relevant zijn voor retailers. Er wordt naar aanleiding van de scan een gratis adviesrapport uitgebracht.

Ondernemers vaak online onzichtbaar

Google speelt in op het feit dat kleine ondernemers online vaak onzichtbaar zijn. Zonde, omdat bezoekers na een winkelbezoek vaak nog online gaan om informatie in te winnen over artikelen. Op het advies rapport krijgen de retailers een takenlijst om hun online dienstverlening te verbeteren.

Zoekmachine wereldwijde web

Google is een zoekmachine van Google LLC voor documenten op het wereldwijde web,. Het bedrijf is in 1997 opgericht. Dat werd gedaan door twee promovendi aan de Stanford-universiteit, Larry Page en Sergey Brin. Page en Brin hadden twee jaar gewerkt aan een geavanceerde methode voor het vinden van informatie op internet. Inmiddels is google de absolute nummer 1 speler op het gebied van online vindbaarheid.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd -> Business in Amsterdam