Elon Musk krijgt koers Dogecoin niet omhoog
Afbeelding van PIRO4D via Pixabay

Het lukt Elon Musk niet op de koers van de Dogecoin te laten stijgen. Dat blijft uit een artikel geschreven door HLN. Het Laatste Nieuws is een Nederlandstalige Belgische krant.

In het artikel wordt vermeld dat de macht van Musk op de emoties van crypto beleggers lijkt te dalen. Dit blijkt dit uit de laatste tweets van Musk over de Dogecoin. Volgens de schrijver had dit totaal geen effect op de koers van de cryptomunt.

Dogecoin

Dogecoin is cryptogeld. Deze digitale valuta is gemaakt door Billy Markus en Jackson Palmer. Het duo had de Dogecoin in eerste instantie als grap bedacht. Ze wilden een betalingssysteem maken. Het systeem moest de wilde speculaties in cryptomunten op dat moment belachelijk maken.

Het systeem werd geïntroduceerd in 2013. Snel ontwikkelde het zicht tot een eigen online community, met een grote marktkapitalisatie. Op de website wordt de valuta gepromoot als ‘leuke en vriendelijke internetvaluta’. Er wordt aangegeven dat de oorsprong als grap is bedoeld.

Elon Musk

Het valt op dat Elon Musk de koers van deze cryptomunt niet laat stijgen. De afgelopen periode was hij betrokken bij forse stijgingen en dalingen van de bitcoin koers.

Als Elon Musk een uitspraak doet via social media zorgde dit vaak voor stevige wisseling van de koers. In het begin was Tesla één van de eerste grote bedrijven dat cryptocurrency accepteerde als wettelijk betaalmiddel.

Elektrische auto’s

Elon Musk is CEO van Tesla. Dit is een Amerikaanse producent van elektrische auto’s en vrachtauto’s, zonnedaken en energieopslagsystemen voor huizen, industrie en elektriciteitsnetten.

Het bedrijf exploiteert daarnaast een wereldwijd netwerk van verkooppunten. Via deze netwerken verkopen ze hun voertuigen. Tesla beschikt over een eigen netwerk van oplaadpunten. Klanten kunnen daar gebruik van maken.